Objavljen kompletan lineup festivala kojim Woodstock slavi 50. godišnjicu… Iskreno, nismo oduševljeni

0
70
Oglasi
The Killers/ Photo: Facebook @Thekillers
The Killers/ Photo: Facebook @Thekillers

Džej-Zi i The Killers su među izvođačima koji će se pojaviti na festivalu kojim se obeležava 50. godišnjica Woodstocka.

Festival će biti održan u Watkins Glenu, u Njujorku, od 16. do 18. avgusta, i biće posvećen 50. rođendanu originalnog  festivala Woodstock.

Eklektičn lineup sadrži aktuelne izvođače, ali i one koji su nastupali na festivalu 1969. godine. Uz repera iz Njujorka i benda iz Las Vegasa nastupaće umetnici kao što su Chance The Rapper, Majli Sajrus, Halsi, Run The Jewels, Vins Stejpls , Raconteurs, Boygenius, Kortni Barnet, Santana, Dead and Company, i još mnogo drugih.

Kompletan lineup za sva 3 dana festivala možete pogledati ovde:

Woodstock poster
Woodstock poster

U razgovoru za New York Times, osnivač i koproducent Woodstocka, Majkl Lang, je rekao:

– Želimo da ovo bude više od samog  koncerta. I nadam se da će mnogi bendovi postati deo naše namere da navedemo ljude da ustanu i da se čuju, da izađu i glasaju. I ako nemaju kandidata koji predstavlja njihova osećanja, da nađu nekog ili da se sami kandiduju.

Festival neće biti održan na originalnoj lokaciji Woodstocka, ali grad Betel organizuje svoj slavljenički program istog vikenda. U taj događaj su uključeni umetnici kao što su Ringo Star i Santana.

Prvo izdanje Woodstocka privuklo je oko 400.000 ljudi, koji su bili svedoci legendarnih setova izvođača poput  Džimija Hendriksa, The Who, Dženis Džoplin i Sly And The Family Stone. Dva dodatna izdanja festivala održana su 1994. i 1999. godine.

HL/A. Bogdan/nme.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime