“Babuni” u Knez Mihailovoj… Taš Pop Safari predstavio novi video singl

0
23
Taš Pop Safari/ Photo: youtube.com printscreen
Taš Pop Safari/ Photo: youtube.com printscreen

Taš Pop Safari je beogradski indie/synth/pop bend oformljen 2012. kao home studio projekat, sa idejom da ceo proces stvaranja muzike rade sami (DIY).

Taj metod bend je usvojio kao deo svog identiteta, a od prošle godine nastupaju uživo, kao četvoročlani sastav.

Zvuk benda karakterišu sanjive i melanholične melodije i energičn ritmovi. Upotreba sintisajzera, ritam mašine i gitara mnoge asocira na zvuk 80ih.

Članovi benda Taš Pop Safari veliku pažnju posvećuju pisanju tekstova, u kojima se trude da što razumljivije i plastičnije prenesu slike i utiske izbegavajuci direktne poruke, koje prikazuju preko simboličnih scena ili situacija.

Taš Pop Safari/ Photo: Facebook @TasPopSafari
Taš Pop Safari/ Photo: Facebook @TasPopSafari

Na taj način uspevaju da se izraze i prenesu sopstvene emocije, dok istovremeno ostavljaju prostor slušaocima da se u tim slikama pronađu i da ih tumači na spostveni način.

Pesma “Babuni” predstavlja njihov najnoviji, šesti po redu singl za koji su uradili i spot. Ideja za video  nastala je prilikom jedne kasne noćne štenje praznom Knez Mihailovom ulicom, kada su ćlanovi benda  prijateljima pustili sa telefona pesmu čija se produkcija bližila kraju…

Spontane reakcije na pesmu dovele su do ideje za spot. Vratili su se sutradan i sve snimili, uz određenu narativnu nadgradnju.

Taš Pop Safari trenutno radi na novim pesmama i pripremama za žive nastupe.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime