Home»Muzika»Večeras za Novosađane – Eyot u velikoj sali Studija M

Večeras za Novosađane – Eyot u velikoj sali Studija M

4
Shares
Pinterest Google+
Eyot/ Photo: Anton Pichur
Eyot/ Photo: Anton Pichur

Pobednici i gosti brojnih renomiranih svetskih džez festivala jedan od najoriginalnijih i najuspešnijih bendova savremene muzičke džez scene, EYOT, nastupa večeras u Velikoj sali Studia M, u Novom Sadu, od 20:00 časova.

Prihvaćeni od strane svetskih kritičara, publike i izdavačkih kuća, EYOT će novosadskoj publici predstaviti koncert izvan svih žanrovskih ograničenja.

Ovaj niški muzički sastav postigao je najteže u muzici: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije naglašene emotivnosti.

Do sada su objavili četiri albuma – “Horizon” (Ninety and Nine Records/Constantinus, 2010), “Drifters” (Neuklang, 2013), “Similarity” (Ninety and Nine Records, 2014) i “Innate” (Ninety and Nine Records/ Metropolis Jazz, 2017) i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta.

Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji.

Njihovi koncerti uvek su izuzetan doživljaji: ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

EYOT je pobednik takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcasea (Kan, Francuska), 2012. godine.

Učestvovali su na brojnim značajnim manifestacijama širom sveta, među kojima su Cully Jazz Festival (Švajcarska), Garana Jazz Festival (Rumunija), Dubai Jazz Festival (Ujedinjeni Arapski Emirati), DOK fest Munchen (Nemačka), Hong Kong International Jazz Festival (Hong Kong), Vicenza Jazz (Italija), Jarasum International Jazz Festival (Južna Koreja), kao i u klubovima u Londonu, Parizu, Cirihu, Berlinu, Jokohami, Moskvi, Šangaju…

EYOT su: Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Marko Stojiljković (bas) i Miloš Vojvodić (bubnjevi).

Povodom deset godina rada benda, uskoro će biti objavljen “Koncert za prirodu” koji je snimljen uživo na vrhu Suve planine, na visini od 1500 m.

Ulaznice za koncert možete da nabavite na svim Gigstix prodajnim mestima po ceni od 800 dinara ili 1000 dinara na samom ulazu Studija M.

Previous post

NJEGOVA GITARA MOŽE SVE... Malmstin najavio novi album obradom hita Beatlesa

Next post

Čuveni japanski režiser Kazuo Hara stiže na Beldocs

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *