Home»Muzika»NIK VEST: Prins mi je rekao da budem svoja

NIK VEST: Prins mi je rekao da budem svoja

4
Shares
Pinterest Google+
Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)
Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)

Američka fank basistkinja, pevačica i tekstopisac, tridesetogodišnja Nik Vest, nastupiće 26. marta, kao drugi izvođač prolećnog dela sezone Musicology Barcaffè Sessions, u beogradskom klubu Bitefartcafe. 

Mlada, talentovana basistkinja koja je sarađivala sa Kvinsi Džons, Prinsom, Džonom Mejerom i mnogim drugima, postala je pravi virtuoz 21. veka, a kolege muzičari i kritičari smatraju je za jednog od najistaknutijih predstavnika nove fank scene.

U susred koncertu, ekipa Musicology Barcaffè Sessionsa uradila je intervju sa Nik Vest koji prenosimo u celosti.

Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)
Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)

Šta možemo da očekujemo na vašem koncertu u okviru Musicology Barcaffe serijala u Beogradu?
– Malo “old school”, ali definitivno i “new school” muzike. Malo rocka, malo soula. Osetićete veliku energiju koja dolazi sa scene i imaćete priliku da me bolje upoznate ovaj put.

Zamalo da odustanete od muzičke karijere kada ste imali 18 godine jer vam je neki dečko rekao da ste loši. Šta vas je nateralo da opet uzmete bas gitaru u ruke?
– Ha,ha… Ironija je u tome što je opet bio dečko taj koji me je naterao da se vratim basu. U pitanju je jedan dečko koji mi se sviđao. Tada sam bila model, a on mi je rekao da mogu mnogo više da postignem ukoliko budem koristila i svoje muzičke talente. To me je inspirisalo i obrisala sam prašinu sa svoje bas gitare.

Sigurni smo da ste na ovo pitanje mnogo puta odgovarili, ali verujemo da ćete razumeti jer ste ipak sarađivali sa legendom. Kako je bilo raditi sa Prinsom?
– Bio je prepun iznenađenja i nekako se samo tome prepustiš. Nekim danima je po ceo dan „džemovao“, dok je drugih dana samo izdaleka slušao nas kako vežbamo. Znao je tačno kako želi određene stvari da zvuče, ali mislim da ga je takođe i inspirisalo što je imao toliko mladih ljudi oko sebe. Svi smo bili nekako ludi na svoj način. Očekivao da budem izvrsna, ali mi je dozvoljavao da budem svoja. Znao je da sam umetnica i kao takvu me je i poštovao… I zbog toga ga toliko volim!

Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)
Nik Vest/ Photo: Promo (Bitefartcafe)

Da li vam je ostao u sećanju neki savet koji vam je Prins dao?
– Samo da budem NIK VEST. Da ne pokušavam da budem kao bilo koji drugi umetnik ili kao bilo koji drugi basista. Imala sam svoj talenat i zbog toga me je pozvao.

Šta želite da fanovi osete slušajući vašu muziku?
– Živa muzika je jako važna! Želim da osete svaki instrument i da ih to pokrene na bilo koji način. Naša srca i duše su u tim nastupima, i samo želimo da osetite ono što mi osećamo.

Već ste bili u Srbiji, ali prvi put dolazite u Beograd. Kakvo vam  je bilo to prvo iskustvo i da li imate nešto da poručte fanovima?
– Da! Prvi put kada sam bila u Srbiji tako su me lepo dočekali! Obožavam to što Srbija voli dobru muziku. Publika je bila puna života i ljubavi. Ne mogu da dočekam da dođem na Musicology Barcaffe Sessions i ponovo iskusim to! Dođite sa mnogo energije jer ćemo zajedno provesti veče puno igranja i smejanja.

Previous post

The National najavio novo izdanje "I Am Easy To Find" i film inspirisan muzikom sa albuma

Next post

Stigao prvi trejler za Tarantinov film "Once Upon a Time In Hollywood"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *