Home»Muzika»Dugoočekivana beogradska svirka… Aleja Velikana i RAMPA 30. marta u Jazz Bar Centru

Dugoočekivana beogradska svirka… Aleja Velikana i RAMPA 30. marta u Jazz Bar Centru

8
Shares
Pinterest Google+

Beogradski bend Aleja Velikana posle kraće pauze ponovo svira i to 30. marta u Jazz Bar Centru. Podrška će im biti bend Rampa iz Pančeva.

Photo: Promo
Photo: Promo

Aleja Velikana je muzički sastav iz Beograda. Muzika koju stvara ovaj bend najkraće se može opisati kao mešavina fanka i psihodeličnog roka, jednostavno nazvan BRZ.

Kao najveći dosadašnji uspesi benda izdvajju se – pobeda na 52. Zaječarskoj Gitarijadi i pobeda na Majskoj gitarijadi u Požarevcu.

Takođe, osvojili su dve od četiri nagrade u finalu Demo festa u klubu Fest u Zemunu i to: III nagradu žirija i I nagradu publike.

Imali su veoma zapažene nastupe na Bunt rok festivalu 4 kao i Demofestu u Banjaluci čiji su bili finalisti. Pored gostovanja u emisiji Nova Scena na Studiju B kao i radijskim emisijama, bend je do sada održao dosta klupskih svirki u Beogradu i zemlji.

Aleja Velikana uveliko radi na prvom albumu, a bend trenutno čine Aleksandar Branković (vokal) i Jovana Novaković (klavijature). Ostatak benda biće uskoro otkriven na zvaničnoj Facebook stranici.

Rampa/Photo; Aleksandar Stojković
Rampa/Photo; Aleksandar Stojković

Pančevački bend RAMPA (Radioaktivna Melodija Pančeva) nastao je početkom 2017. godine. Nije klasičan rok bend, jer u svirci kombinuje različlite žanrove, pa tu ima i primesa popa, bluza, fanka…

Sve to čini njihovu prepoznatljivu energiju na bini i pravi odličan odnos s publikom gde god da nastupaju.

I tematski pesme RAMPE su raznovrsne pa pored klasičnih ljubavnih muzičkih priča ne beže ni od toga da se pozabave sivom svakodnevicom i socijalnim temama.

Tokom prošle godine bend je predstavio tri video singla: “Sam”, “Posebna”, “Ne zaboravljam”, 2019. ekipa je počela sa još jednim novim singlom – “Život je lep”.

Do sada su imali oko 40 nastupa (Pančevo, Vršac, Novi Sad, Beograd, Mladenovac, Temišvar, Berlin, Jagodina, Niš, Subotica, Stara Pazova, Ćuprija).

RAMPA su: Nikola Vlahović (bas gitara), Branimir Kolocka (vokal i violina), Aleksandar Simić (gitara), Ivan Solomun (bubnjevi), Nikoleta Nedeljković (vokal i klavijature) i Mihailo Đorđević (gitara).

Početak svirke u Jazz Bar Centru zakazan je za 21:00 čas, a cena ulaznice iznosi 199,99 dinara. 

Previous post

"Život je loto" na sceni KC Čukarica... Urnebesna tragikomedija u kojoj publika glasanjem odlučuje kakav će biti kraj

Next post

I ko kaže da u knjižarama nije zabavno...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *