Omladinska organizacija koja se bavi muzičkom, radijskom i teatarskom produkcijom stiže u BG… Helem nejse u Elektropioniru u okviru Kontakta 2019

0
28
Helem Nejse/ Photo: Promo (Kontakt)
Helem nejse/ Photo: Promo (Kontakt)

Helem nejse dolaze u Beograd, gde će 22. marta uz Stereo Bananu nastupiti u Elektropioniru u okviru Kontakta 2019. Publiku će zagrejati Jufkamental, mostarska punk/grunge škola.

Helem Nejse/ Photo: AleX
Helem nejse/ Photo: AleX

Bend Helem nejse stiže iz Sarajeva, a smeh, ples i hitovi koji su nastali u poslednjih nekoliko godina mukotrpnog bacanja rima na zaista bombastične muzičke podloge su ono što vas čeka na svakom njihovom koncertu.

Epiteti – “najpopularniji bend”, “najpopularnija radijska emisija” i “najpopularnija pozorišna predstava” dolaze nešto kasnije.

Interakcija sa publikom i  je ono što ih ne čini drugačijim od ostalih živih bendova, ali jedno je sigurno – na tom polju su neprikosnoveni.

Svoj nastup nazivaju “cašpija”. Etimologija reči:  Caš- što ne znači ništa i Špija – što nema apsolutno nikakve veze s logikom.

Kombinacija muzičkih žanrova u kojoj dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub  čini ovaj bend zanimljivim i mlađoj i starijoj publici.

Njihovi tekstovi su socijalno angažovani, inspirisani stvarnim likovima i događajima iz društva, a neretko sadrže i po neku duhovitu doskočicu. Vrač Momir je u jednom intervjuu nedavno Helem nejse opisao kao “svež pogled na svet”.

Helem Nejse/ Photo: Promo (Kontakt)
Helem nejse/ Photo: Promo (Kontakt)

Helem nejse uređuju i vode najslušaniju radijsku emisiju za mlade u BiH, a kao nastavak ove emisije, od aprila kreće i njihov podcast koji će sasvim sigurno privući pažnju mladih u regionu.

Pored toga, njihova pozorišna predstava “Sarajevski dani terorizma” je dve sezone bila najgledanija pozorišna predstava na repertoaru Kultnog kamernog teatra 55 u Sarajevu.

Rasprodat tiraž prvog albuma “Go u gostima”, objavljenog u aprilu 2017. godine  otvorio je bendu  regionalnu perspektivu, a video spotovi sa ovog izdanja i dalje “haraju” internetom.

U regionalnom hitu “Kabadahija” udružili su snage sa Markom Louisom, a sa još nekoliko singlova kao što su “Debili” i “Smetljište historije” označili su početak jedne nove ere. Njihov drugi album “Pola čovjek pola jedan” biće objavljen 24.marta  za  izdavačku kuću Sarajevo disc.

U okviru ovogodišnje Kontakt konferencije, Helem nejse će prvi put beogradskoj publici pokazati šta je to što nude na bini.

Win – win kombinacija “Stereo Banana meets Helem nejse” čeka vas 22. marta u klubu Elektropionir, a kao što smo na početku rekli, za zagrevanje publike biće zadužen mostarski Jufkamental.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime