Home»Muzika»Niški bend There. najavio prolećnu mini turneju

Niški bend There. najavio prolećnu mini turneju

4
Shares
Pinterest Google+
There/ Photo: Promo
There/ Photo: Promo

Niški instrumentalni bend There. početak proleća provešće na mini turneji po Bugarskoj i Srbiji.  Trenutno, bend ima najavljenih šest koncerata u sledećim terminima:
– 21. mart, Sofija (BG) – klub Maze
– 22. mart, Troyan (BG) – klub Bibliotekata
– 23. mart, Veliko Trnovo (BG) – klub Melon
– 5. april, Subotica (RS) – klub Mladost
– 6. april, Novi Sad (RS) – klub b-612
– 11. april, Niš (RS) – klub Feedback

Ovim koncertima bend će zatvoriti “Chasing the Basics” etapu u radu i započeti sledeći nivo koji će do kraja godine rezultirati novim izdanjem.

– Ovom turnejom želimo da testiramo novi album na kome smo radili u poslednjih godinu dana. Kako smo ga tokom zime doveli u finalnu fazu poslednji test pred snimanje biće na ovih nekoliko koncerata. Nakon toga, kada osetimo kako te stvari zvuče u live kontekstu donećemo definitivni sud o tome kako će novi album izgledati. Pored toga, ovo će biti i naši prvi koncerti van Srbije i tome se posebno radujemo – navodi gitarista benda Uroš Kostić.

Na koncertu u Subotici bend će deliti binu sa Goranom Grubišićem koji će izvoditi Wooden Ambulance repertoar, dok će im se u Novom Sadu, kao lokalna podrška, priključiti bend Tentacle Wizard.

There/ Photo: Promo
There/ Photo: Promo

Instrumentalni cosmic rock bend There. zvanično je formiran u jesen 2012. godine, a nezvanično nekoliko godina ranije. Prve skice i ideje, koje su nekoliko godina plovile kroz jam sessione sa raznim muzičarima koji su prošli kroz bend, dobijaju svoj zvanični oblik 2013.

Iste godine objavljuju prvi EP “Session 4” za Black Planet Records. U okviru promocije prvog kratkogsvirajućeg izdanja bend niže nastupe širom Srbije. Koncerti postaju upravo teren na kom There. osvaja publiku svojom energijom i soničnim pasažima koji odudaraju od tradicionalnih post rock formi.

Ubrzo, bend je finalizirao pesme za prvi LP “Chasing the Basics” koji je početkom 2015. godine snimljen u niškom klubu Feedback uz pomoć snimatelja i producenta Mladena Marjanovića (Igralom). U maju 2016. godine “Chasing the Basics” je objavljen za izdavačku kuću Rock Svirke Records.

Krajem 2017. There. redefiniše postavu benda, čime ujedno i menja svoj zvuk. Četvoročlana postava benda There. trenutno priprema novi album eksperimentišući sa angularnijim formama muzike, istovremeno održavajući svoju izgrađenu estetiku odmetnika post roka.

Previous post

"Iza bedema (ona ne veruje rečima)"... Kruševački bend John Wayne objavio novi video singl

Next post

Rambo je ljut: Mediji me pogrešno citiraju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *