Home»Muzika»Homeland»“Iza bedema (ona ne veruje rečima)”… Kruševački bend John Wayne objavio novi video singl

“Iza bedema (ona ne veruje rečima)”… Kruševački bend John Wayne objavio novi video singl

4
Shares
Pinterest Google+
John Wayne/ Photo: Promo
John Wayne/ Photo: Promo

Kruševačka power-pop postava, John Wayne, posle brojnih pohvala koje su usledile povodom objavljivanja debi albuma “Tračak svetla (2016), obradovala je fanove novim materijalom.

Ekipa predvođena Miljanom Markovićem vredno je radila i predstavila  video singl “Iza bedema (ona ne veruje rečima)” koji je ujedno i najava predstojećeg izdanja.

– Pesma “Iza bedema (ona ne veruje rečima)” je gorko – slatka pesma koja govori o lepoti, o stvarima koje ne možeš da imaš, govori o pogrešnoj interpretaciji iskrenosti, o istini uvijenoj u mastan papir laži, i o još ponečemu. Prošli smo dug put, pobedili smo sami sebe. Velika stvar za John Wayne – izjavio je Miljan Marković povodom nove pesme.

John Wayne/ Photo: Promo
John Wayne/ Photo: Promo

A klavijaturista, Dejan Stanković dodaje:
– U ova za rok muziku teška vremena, kada će svako ko odstupa od aktuelnog modela ponašanja na muzičkoj sceni (kupuj preglede na YouTubeu, budi banalan i vulgaran, ponašaj se kao reality show igrač…) biti proglašen za luzera ili anahronu budalu, odlučili smo da ni za pedalj ne odstupimo od naših shvatanja zasnovanih na stavu da je trenutna moda prolazna, a dobra muzika večna. Pokušavajući da budemo neki “mainstream” baziran na dobrim tekstovima i zreloj svirci postali smo upravo nešto suprotno – alternativa trenutnom mainstreamu, pokretu koji nema ime, a koji se diči prostotom, bahatošću, primitivizmom i neukusom svake vrste. Ponosimo se time, uvereni da će ova a i ostale naše pesme ostati i živeti baš zato što su takve kakve jesu, drugačije, ponekad gorke, ali uvek iskrene i bogate porukama koje nešto znače. Naša muzika je na neki način omaž starim dobrim bendovima koje volimo, naš azil od ovog kolektivnog ludila.

John Wayne je pop-rok sastav iz Kruševca, nastao za potrebe zvučne ilustracije Markovićevog romana “Klarina ljuljaška”. Pesma se zvala “Put u Pendolo”, posle koje su objavili i album “Tračak svetla” sa deset numera. Album je objavljen krajem 2016. godine u izdanju TIOLI Recordsa.

Članovi benda su: Dejan Stanković (klavijature), Nenad Ristić (bas), Marko Petrović (bubanj) i Miljan Marković (vokal).

Previous post

NJOJ SE DIVILA I ARETA FRENKLIN... NADA PAVLOVIĆ U JAZZ KANTINI LISABON 21. MARTA

Next post

Niški bend There. najavio prolećnu mini turneju

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *