HL INTERVJU – STILL CORNERS: Fanovi smo Đorđa Marjanovića i Dragana Stojnića… dolazimo da vas povedemo u drugu, lepšu dimenziju

0
27
Still Cornes/Photo: facebook@stillcorners
Still Cornes/Photo: facebook@stillcorners

Sjajni britanski dream pop/synth pop bend STILL CORNERS održaće prvi koncert u Beogradu 7. maja u sali Amerikana Doma omladine.

Still Corners je, zapravo, projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz i Tesa Marej, pod uticajima vanvremenskih eksperimenta Vangelisa, ekspanzivne i  filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih. Posle EP-a “Don’t Fall in Love / Wish”, kao i albuma “Creatures of an Hour”, “Strange Pleasures”  i “Dead Blue”, prošle godine su objavili i četvrto studijsko izdanje “Slow Air”.

Pred koncert u Beogradu uspeli smo da sa Tesom i Gregommalo popričamo i malo ih bolje upoznamo pre nego što se sretnemo 7. maja u Amerikani.

Opišite nam svoj prvi susret na železničkoj stanici u Londonu …
Tesa: Sreli smo se na železničkoj stanici sasvim slučajno kada je voz kojim smo putovali bio preusmeren na drugu, udaljeniju stanicu u Londonu. Dok smo čekali sledrazgovarali smo i Greg je otkrio da sam pevala u horu, pitao me da li mogu da dođem u njegov studio da otpevam nekoliko pesmama, a ostalo je istorija!

Možete li da se podsetite tog trenutka, tog “klika” kada ste odlučili – pravimo bend?
Greg: Znam tačno, napravili smo nekoliko demo snimaka i preslušavali smo ih, nismo bili sigurni kako će zvučati, ali smo se pogledali i rekli: “To je to”.

Da li ime Still Corners dobro opisuje muziku koju stvarate, ili je zapravo njen alter-ego?
Tesa:
I jedno i drugo, mislim. Ime izaziva slike onoga čemu težimo u našoj muzici, ali i određeni mir – beg iz bitke svakodnevnog života gde je hladno i suvo. Ali da, jeste i naš alter-ego.

Still Cornes/Photo: facebook@stillcorners
Still Cornes/Photo: facebook@stillcorners

Prošlo je 10 godina od osnivanja benda. Sa te distance, ko je imao najveći uticaj na vaš sadašnji zvuk i pesme koje stvarate?
Greg:
Kombinacija Beatlesa, The Shadows, New Order i Dejvida Akselroda.

Održali ste stotine koncerata širom sveta … Gde je bio najbolji koncert a gde najbolja zabava?
Tesa: Imali smo neverovatnu poslednju evropsku turneju, ali je verovatno najbolje bilo u Grčkoj, u Atini. Publika je bila fenomenalna i prosto smo oduvali krov.

Da li prvi put dolazite u Srbiju i šta uopšte znate o Srbiji?
Greg:
Već dugo smo želeli da dođemo u Srbiju. Imali smo priliku da čujemo Đorđa Marjanovića i postali smo veliki fanovi. Volimo i pesmu “Bila te tako lepa” Dragana Stojnića. I jedva čekamo da posetimo Kalemegdan. Pored toga ne znamo mnogo, ali želimo da naučimo puno više!

Koliko se vaši nastupi uživo razlikuju od onoga što možemo da čujemo na nosačima zvuka?
Tesa: Uživo je sve malo brže i malo rokerskije. Koristimo projekcije i gasimo svetla i pokušavamo da stvorimo intimnu, ali snažnu atmosferu.

Kako biste nekoga, ko nikad ranije nije čuo za vas, pozvali na svoju svirku?
Greg: Pitali bismo ih da li žele da budu prebačeni u drugu dimenziju i zaborave svoje probleme.

Gde vidite Still Corners 10 godina?
Tesa: I dalje uživajući u pravljenju muzike i radujuči se što ćemo posetiti nova mesta i upoznati nove ljude.

Šta ćete biti kad porastete?
Greg: Plesač i odmetnik u Peruu.
Tesa: Majstor za origami.

HL

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime