Home»Muzika»Josipa Lisac na ovogodišnjem festivalu PozitivNI

Josipa Lisac na ovogodišnjem festivalu PozitivNI

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Posle više od jedne decenije, jugoslovenska muzička diva Josipa Lisac ponovo će se naći pred niškom publikom u sklopu ovogodišnjeg programa festivala PozitivNI.

Hrvatska pevačica će poslednjeg dana maja nastupiti u Dušanovoj ulici u okviru petog niškog urbanog street-art festivala.

Tokom svoje 50 godina duge karijere, Josipa je ostavila dubok trag na muzičkoj sceni širom prostora bivše Jugoslavije.

Nemerljivim talentom, svojom pojavom, eksperimentisanjem i dokazivanjem u širokom spektru muzičkih žanrova zasluženo je izgradila epitet muzičke dive.

Poznata je po hitovima “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Živim po svome”, “Magla”, “Danas sam luda”… a njen album “Dnevnik jedne ljubavi” proglašen je za prvo konceptualno delo u domenu popularne rok muzike.

Nastup na festivalu PozitivNI uvršten je među tek desetak koncerata koje će Josipa održati ove godine.

Josipa Lisac/ Photo: Teodora Ćirić
Josipa Lisac/ Photo: Teodora Ćirić

Festival PozitivNI je od 2015. godine do sada okupio više od 500 izvođača i kreativaca koji iz godine u godinu u parku Čair i Dušanovoj ulici svoj talenat i energiju nesebično dele sa Nišlijama.

Svojom heterogenošću i šarenolikošću programa festival je prethodnih godina izazivao veliko interesovanje najrazličitijih tipova posetilaca, paralelno kreirajući savršenu platformu za stvaranje za sve umetnike, entuzijaste i kreativce.

Među muzičarima čiji su nastupi obeležili proteklih pet godina festivala našli su se bendovi Kerber, Penthouse benda, Queen tribute bend, Amy Winehouse tribute, Zemlja gruva kao i IrieFM koji se premijerno prošle godine predstavio niškoj publici.

Ulaz na koncert Josipe Lisac u okviru festivala PozitivNI biće slobodan za sve posetioce.

Previous post

Kontakt 2019... Stray Dogg 23. marta u Elektropioniru

Next post

Nipplepeople u Domu omladine: Stvarno nam je baš jako lepo. Beograd, 12 bodova

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *