Goblini, Artan Lili i Nele Karajlić nova imena Arsenala 09

0
49
Nele Karajlić/ Photo: Mila Zlatanović
Nele Karajlić/ Photo: Mila Zlatanović

Nele Karajlić i šabački pankeri Goblini pridužiće se kolegama iz Hladnog piva 21. juna na Main Stageu Arsenala 09, dok noise-pop bend Artan Lili isto veče svira na Garden Stageu festivala u Kragujevcu.

– Ja sam posljednji put svirao u Kragujevcu još kad se proizvodio fićo. Sad kad dolazim valjda će doći i folksvagen? To će biti skok i za mene i za Kragujevac – duhovito najavljuje svoj nastup Nele Karajlić, koji za Arsenal priprema visokoenergetski “best of” nastup uz hitove iz bogate karijere.

Goblini/ Photo: AleX
Goblini/ Photo: AleX

Goblini su bend “velikog srca koje pobeđuje zlo”, kao što se to kaže u njihovom singlu “Jedan za sve”, a takav stav i čuvenje su već dokazali žestokim, beskompromisnim nastupima na Arsenalu izvodeći pesme “Ima nas”, “Deca iz komšiluka”, “Daleki put”, “U magnovenju”, Voz”…

Frontmen Branko Golubović-Golub u video pozdravu kratko poručuje -Vidimo se 21. juna na Arsenal Festu. Dođite da se izezamo. Ima nas!

https://www.youtube.com/watch?v=81735r5UN6I

– Pripremamo kombinaciju hitova koje ljudi sve već znaju – nadovezuje se Mile Kekin, frontmen Hladnog piva. Bend poznat po hitovima “Pjevajte nešto ljubavno”, “Teško je ful biti kul”, “Šamar”, “Ezoterija”, “Nije sve tako sivo”, “Konobar”, “Samo za taj osjećaj” i “Na ovim prostorima”, stasavalo je pod uticajem između ostalih i Zabranjenog pušenje, a osvajalo publiku skoro uporedo sa saborcima iz Goblina – idealan spoj bendova za petak, 21. jun na Mainu.

Iste večeri na obližnjem Gardenu drugačiji zvuk i ugođaj donosi Artan Lili, bend koji je u poslednjih pet godina osvojio regionalnu publikom nizom upečatljivih noise-pop hit singlova kakvi su “Ako stanemo tu”, “Srce”, “Ispod kože”, “Nije svejedno”, “Ono što te neće”, “Na mišiće”…

Artan Lili/ Aleksandar Milovanović
Artan Lili/ Aleksandar Milovanović

Arsenal Fest 09 biće održan u Kragujevcu od 19. do 22. juna. Nastupaju između ostalih Testament, Kurt Vile and the Violators, Little Steven and The Disciples of Soul, Partibrejkers, Mile Kekin, Vojko V, Vizelj i brojni drugi čija će imena tek biti objavljena.

Komplet ulaznica za sva četiri dana košta samo 2.300 dinara, dok je 1.000 za pojedinačan dan, preko Ticket Visiona, odnosno www.tickets.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime