“Primadona” na sceni Kulturnog centra Čukarica

0
31
Tanja Bošković i Rada Đuričin (Primadona)/ Photo: Promo (KC Čukarica)

Predstava “Primadona” u režiji Irfana Mensura, biće odigrana na Maloj sceni Kulturnog centra Čukarica u četvrtak, 14. marta u 20:00 časova.

Ovaj komad inspirisan je dramskim delom “El cerco de Leningrado” (Opsada Lenjingrada) savremenog španskog pisca Sinestere, koji je Mensur dramaturški adaptirao i obradio.

Dve žene, dve glumice, dve primadone, žive u napuštenom pozorištu s nadom da će ga sačuvati od rušenja. Volele su istog čoveka, direktora, glavnog glumca i režisera tog pozorišta. Jedna mu je bila žena, a druga ljubavnica. Umesto antagonizma, dve žene pokazuju da imaju blizak odnos, pre svega na osnovu njihovog prividnog međusobnog rivalstva, ali i ljubavi prema pozorištu i glumačkom pozivu.

Rada Đuričin, kao udovica Dara i Tanja Bošković, kao ljubavnica Milena, grade ovu, u isto vreme, duhovitu i tragikomičnu priču, o starom, sentimentalnom rivalstvu, o ljubavi i nadi, o snovima i javi, o promeni, o pobedi…

Značajan segment predstave su pesme koje izvode ove dve primadone našeg pozorišta, za koje je originalnu muziku uradio Aleksandar Sanja Ilić, dok je Mensur autor tekstova.

Cena ulaznice za predstavu “Primadona” iznosi 500 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime