Home»Muzika»Kontakt 2019… Riječka grupa FIT 21. marta u Elektropioniru

Kontakt 2019… Riječka grupa FIT 21. marta u Elektropioniru

7
Shares
Pinterest Google+
FIT/ Photo: Promo (Kontakt)
FIT/ Photo: Promo (Kontakt)

Grupu FIT pamtimo po hitovima “Mačka”, “Rijeka”, “Zvoni telefon”, “Zaboravit ću sve” s kraja osamdesetih godina prošlog veka, a na Kontaktu 2019 nastupaju u okviru projekta Rijeka 2020 –  Evropska prestonica kulture.

FIT je osamdesetih godina širo krug publike zaraznim pop stvarima. Ne bojeći se sintagme “komercijalno”, u to vreme posebno omražene među drugim i trećim valom riječkih punk i srodnih alternativnih grupa, bend se na jugoslovensko tržište probijao utabanim putevima popa, naglašenog čvrstim gitarskim zvukom i tekstovima.

Grupu su uz Miru Teševića (zaduženog i za tekstove) i Zorka Opačića (autora muzike), činili pevač Davor Lukas-Bajo i bubnjar Dean Benzia.

Suprotno mnogim generacijskim kolegama muzičarima, FIT je tih godina uspeo da objavi dva albuma, “Uz Rijeku” (1988) i “Daj mi ruku” (1989).

Možda mnogi ne znaju da je producent albuma “Uz Rijeku” bio Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika, na kojem je i svirao gitare zajedno sa Zvonimirom Đukićem – Đuletom frontmenom Van Gogha.

Fit, 2011/Photo: facebook@FitOfficial
Fit, 2011/Photo: [email protected]

Oslonac postave FIT i dalje čine originalni članovi Davor Lukas (vokal) i Zorko Opačić (gitara). Bubanj, kao i na poslednjem albumu “2011” svira Alen Tibljaš, a bas gitaru će na koncertima svirati Robi Jovanović (Mandrili, Turisti).

Novi singl “Ljubav je magija” sniman je u studiju Nena Belana u Rijeci i u studiju Zorka Opačića u Amsterdamu.

Donosi njihov prepoznatljiv gitarski power pop, uz karakterističan Lukasov vokal i zarazni refren.

Ulaznice za koncert grupe FIT 21. marta u Elektropioniru možete da kupite po pretprodajnoj ceni od 800 dinara u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i na svim prodajnom mestima Ticket Visiona, DD Ticketsa i Gigs Tixa.

Cena ulaznica, na dan koncerta (na ulazu u klub) iznosiće 1.000 dinara.

Previous post

Preminuo Hal Blejn... jedan od najboljih bubnjara u istoriji

Next post

Aca Seltik pred koncert u BG: Ovaj Dan Svetog Patrika biće Zagorovski pravdoljubiv, Marti Misterijevski mističan, Mister Noovski šarmantan, Dilanovski zagonetan, Teks Vilerovski beskompromisan...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *