Home»Film»Stigao “Šoker”, srpska verzija Džokera… s jednom “malom” razlikom… Pogledajte trejler

Stigao “Šoker”, srpska verzija Džokera… s jednom “malom” razlikom… Pogledajte trejler

6
Shares
Pinterest Google+

U Jugoslovenskoj kinoteci 25. marta premijerno će biti prokazan domaći kratki film “Šoker”, inspirisan već legendarnom filmskom pričom o zločinačkom mastermajndu Džokeru.

Šoker/Photo: Plakat
Šoker/Photo: Plakat

“Šoker” je kratki film Nemanje Obradovića, njegov doživljaj sveta u kome živimo, odnos prema sadašnjici i budućnosti.

– Ovaj ludi svet je fabrika paradoksa… Bedno,bedno, toliko bedno da čoveka možes da ubiješ samo jednom?- reči su iz scenarija Borislava Stanojevića, po kojem je ovaj kratki film režiran.

Sve počinje u samoći sobe. Ludilo postaje zlo kada se izlije na ulicu, u svet.

Fantastična i preteška uloga u ovom filmu pripala je Jelici Kovačević koja je svojom virtuoznošću i uverljivošću prikazala zlo koje proističe iz ljudskog straha. Ona ovde igra polu-muškarca i polu-ženu, a po zamisli pisca ova uloga je pisana za ženu. Jelica Kovačević se apsolutno prilagodila zahtevnom zadatku i još jednom pokazala moć glumačke transformacije. Premijera ovog filma zakazana je za 25. mart u 20:30h u Jugoslovenskoj Kinoteci gde će s velikim očekivanjem biti prikazan prvenac Nemanje Obradovića.

Šoker/Photo: Promo
Šoker/Photo: Promo

U centru pažnje srpske verzije “Džokera” je demoliranje civilizacije, ubijanje prirode i ljudi, ludilo pojedinca. Poslednja tačka istorijskog ciklusa.

Tako je bilo u prošlosti, tako je i danas, a da li će taj ciklus biti zaustavljen i promenjen u budućnosti zavisi samo od nas, od našeg pozitivnog koji treba da postane zajedničko dobro globalnih razmera. Zadatak lak, a izvršenje teško. U suprotnom – neki novi diktatori, staradanja prirode, nevinih ljudi i životinja a život postaje cirkus u kome je sve zabluda i opsena, koja se generacijski ponavlja.

– Moram nešto da ubijem samo da povratim osećaj stvarnosti, da obuzdam moždanu oluju smeha – kaže Šoker i pri tome, iako očajan do ludila koje tera na zločin, nada se, slabo i na momente, da će sutra biti bolje, i da se život civilizacije ne završava ovde, već ona, nova i bolja, tek počinje?

Previous post

"Vreme smrti" i "Vreme zla" Dobrice Ćosića uskoro kao TV serije

Next post

BIZARNI SUVENIR... Bolnička spavaćica Kurta Kobejna prodaje se za 46.280 evra

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *