Home»Muzika»EXIT Gang 2019… Hip-Hop side of the festival uz Skeptu, IAMDDB, Desiignera i više od 70 izvođača

EXIT Gang 2019… Hip-Hop side of the festival uz Skeptu, IAMDDB, Desiignera i više od 70 izvođača

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo (Exit)
Photo: Promo (Exit)

Posle niza udarnih gitarskih bendova i najvećih zvezda elektronske muzike, EXIT će ovog leta okupiti i najveće hip-hop pleme uz dovoljno imena da proglase festival ovog muzičkog žanra na tvrđavi od 4. do 7. jula.

Skepta/ Photo: Promo (Exit)
Skepta/ Photo: Promo (Exit)

Hip-hop postavu predvodiće britanski kralj rima, reper i aktivista Skepta, jedini MC koji je londonski zvuk ulice uspeo da popularizuje u Americi, što je potvrdio i megahit “Praise the Lord” koji je snimio sa A$AP Rockijem.

Među njegovim fanovima su i brojne poznate ličnosti kao što su Mik Džeger sa kojim je radio zajednički singl i Drejk koji je istetovirao inicijale Skeptine izdavačke kuće “Boy Better Know”.

Višestrukog dobitnika BRIT, BET, Mercury, MOBO i NME nagrada izuzetno cene i Farel Vilijams koji mu je producirao hit album “Konnichiwa” kao i Naomi Kembel.

IAMDDB/ Photo: Promo (Exit)
IAMDDB/ Photo: Promo (Exit)

Sa britanskog ostrva stiže i IAMDDB koju je i BBC pozicionirao na listu izvođača čiji je zvuk obeležio prethodnu godinu, dok su njeni trap-jazz bengeri “Shade”, “Drippy” i “Kurr£ncy”, neizostavni na najboljim hip-hop i RnB žurkama.

Za veliko nedeljno finale na glavnoj bini pobrinuće se Desiigner, tvorac najzaraznije hip-hop pesme u ovoj deceniji “Panda”, koja je dospela na vrh američke top liste i do danas broji 1,3 milijarde YouTube pregleda.

Desiigner/ Photo: Promo (Exit)
Desiigner/ Photo: Promo (Exit)

I ove godine, u duhu svog imena, sve žanrove pomešaće Addiko Fusion bina, a na nju stižu balkanska rap kraljica Sajsi MC i neponovljivi reperski trio Bad Copy.

Svojevrsni hip-hop festival u festivalu kroz sve četiri noći Exita proširiće i Cockta Beats bina, nova obavezna destinacija za sve rap fanove koja će od ove godine imati imati samo izvođače iz ovog žanra.

Njenu udarnu postavu predvode trenutno najveće regionalne hip-hop zvezde Vojko V i Krešo Bengalka, te popularni regionalni sastavi Atlas Erotika, Bekfleš, Buntai, Hazze, High5, I.N.D.I.G.O, Krankšvester i 30Zona, ali i novi talenti – Klinac i Elon.

Sve brže nestaje serija EXIT ulaznica po ceni od 6.490 dinara, koja i dalje donosi visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cenu. Aktuelna cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, sada iznosi 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT. Trenutna cena GOLD VIP ulaznica za prvu noć je 12.000 dinara.

Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix, a na sajtu zvanične turističke agencije festivala, EXIT Trip, u prodaji su i turistički paketi koji obuhvataju ulaznicu, smeštaj i prevoz.

Previous post

Material Girls 24. marta u niškom klubu Feedback

Next post

Za sve koji ne mogu da "skoknu" do Gize... Red Hot Chili Peppers će uživo prenositi koncert kod Piramida

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *