Home»Muzika»Homeland»“Rokenrol je život moj” poručuje Sindrom novim video singlom

“Rokenrol je život moj” poručuje Sindrom novim video singlom

5
Shares
Pinterest Google+
Sindrom/ Photo: Promo
Sindrom/ Photo: Promo

Pančevački punkrock/powerpop sastav Sindrom objavio je svoj drugi video singl “Rokenrol je život moj”. Pesma će se naći na debi albumu benda “Navodna ljubav” koji će se pojaviti na tržištu početkom aprila za izdavačku kuću Take It Or Leave It.

– “Rokenrol je život moj” je svakodnevica jednog benda. To su probe, nastupi, iščekivanja, usponi i padovi, rastanci sa članovima koji nekada padaju kao raskidi u vezi, u ovom slučaju, više ljudi koji su prestali da se razumeju… Iako živimo u svetu gde se forsira neka druga vrsta muzike i gde je rokenrol pluskvamperfekat, trudimo se da kao što i u pesmi kažemo održimo dušu rokenrolu i da zajedno sa svim njegovim poštovaocima stvorimo bolje dane i neku svetliju budućnost. Ovim singlom najavljujemo album prvenac koji će nositi naziv “Navodna ljubav” i koji objavljujemo za otprilike mesec dana. On sumira zapažanja i inspiracije koje su proistekle iz različitih iskustava. Pesmu i budući album osim na Youtubeu možete poslušati i pogledati i na ostalim servisima Deezer, Rhapsody, Spotify, iTunes, Amazon, Vimeo… – kazao je Miomir Mikri Adamović, frontmen benda Sindrom.

Sindrom/ Photo: Promo (TIOLI Records)
Sindrom/ Photo: Promo (TIOLI Records)

Pančevački bend Sindrom nastao je početkom 2016. godine. Čine ga Miomir Mikri Adamović (vokal i ritam gitara), Mihailo Mićko Đorđević (solo gitara i prateći vokal), Luka Jimmy Dodočić (bas gitara i prateći vokal), i Jelena Coje Vajović (bubnjevi).

Ideja o formiranju benda nastala je još 2013. godine, ali sve do januara 2016. godine članovi Sindroma su svirali u različitim sastavima dok se grupa nije ustalila. Bend su oformili kako bi autorskom muzikom iskazali bunt prema lošim stvarima u društvu i ukazali na probleme mladih ljudi, ali u vidu optimizma i motivacije.

Početkom februara 2019. godine Sindrom je objavio prvi video singl za pesmu “Ona ima dečka” koji će se takođe naći na debi albumu.

Članovi Sindroma u proseku imaju 21 godinu i svojim najvećim uspehom smatraju potpisivanje ugovora o objavljivanju debi albuma “Navodna ljubav” sa izdavačkom kućom Take It Or Leave It.

Najvažniji nastupi benda Sindrom: Belgrade beer fest 2017,  Bunt rok festival – RTS (finale) 2017, Beer Garden 2018, Dev9t festival, Bass player festival, Rokerijada, Gašini akordi (pobednici).

Previous post

ZAŠTO MAKAR NE PROBATI... U novom spotu The Chemical Brothers pas uči da vozi Formulu 1 i pokušava da postane astronaut

Next post

Riverside i Lesoir... Zvanična satnica koncerta u DOB-u

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *