Džamal Tomas na Nišvilu… Legendarni soul perkusionista dolazi u Srbiju

0
32
Džamal Tomas bend/ Photo: Promo (nisville.com)
Džamal Tomas bend/ Photo: Promo (nisville.com)

Poznati američki bubnjar i perkusionista Džamal Tomas sa svojim sastavom nastupaće na predstojećem Nišville džez festivalu u subotu, 10. avgusta.

Tokom karijere koja traje više decenija ovaj multitalentovani bubnjar, producent i kompozitor nekih od najvećih svetskih Funk & RnB sastava skrenuo je ponovo pažnju javnosti pre desetak godina kad je otpočeo pevačku karijeru.

Na pitanja zašto se okrenuo pevanju, on je odgovorio da želi da oplemeni planetu i ljubavnim tekstovima kroz svoju muziku.

Džamal Tomas je rođen i odrastao u Džordžiji. Kao dete sa izrazitim muzičkim talentom vrlo rano je naučio da svira bubnjeve i da peva.

Photo: Facebook @jamalthomasbandmusic
Photo: Facebook @jamalthomasbandmusic

Tokom srednje škole svirao je bubnjeve u školskom orkestru. Sa 18 godina osnovao je svoj prvi bend The Planets, funk sastav sa 11 članova.

Ubrzo je usledio susret sa RnB pevačem Džoem Simonsom sa kojim je dosta putovao i snimio više singlova.

Stamenost u izrazu dovela je do toga da je ubrzo postao veoma tražen bubnjar i dugo je radio kao muzičar u studiju Capricorn Records u Makonu u Džordžiji gde su prve hitove snimala imena kao što su Otis Reding i The Allman Brothers.

Druga magična veza Džamala Tomasa na sceni usledila je sa SOS bendom u Americi, Sandrine u Belgiji, a od 2011. ponovo je krenuo na put oko sveta i to sa bendom Maseo Parkera.

Džamal Tomas bend je evropska funk grupa u kombinaciji sa RnB iskustvom ovog poznatnog američkog bubnjara.

Izvor: nisville.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime