Home»Muzika»DALTRI O TAUZENDU, NAJISKRENIJE… Njegovo razbijanje gitare bilo je nešto kao klanje žrtvenog jagnjeta. Više ne možemo očima da se vidimo, ali nas dvojica smo i dalje – The Who

DALTRI O TAUZENDU, NAJISKRENIJE… Njegovo razbijanje gitare bilo je nešto kao klanje žrtvenog jagnjeta. Više ne možemo očima da se vidimo, ali nas dvojica smo i dalje – The Who

5
Shares
Pinterest Google+
The Who/Photo: facebook@thewho
The Who/Photo: [email protected]

Pevač kultnog benda The Who Rodžer Daltri konačno je objasnio zašto je i kako gitarista Pit Tauzend postao poznat po razbijanju gitara na kraju koncerata, rekavši da to nema nikakve veze sa vizuelnim aspektom predstave.

– Uvek me frustrira to što kad čitate o grupi The Who, svi uvek pominju to kako Pit razbija gitaru u pojačalo – rekao je Daltri tokom intervjua na međunarodnoj Billboard Live konferenciji u Londonu prošle sedmice, i nastavio: – Ali mislim da nisu shvatali o čemu je reč. Ne radi se o vizuelnom aspektu. Reč je o zvuku koji je tako pravio. Kada je Pit razbijao gitaru, ponekad mu je trebalo 10 minuta. To je bilo kao klanje žrtvenog jagnjeta. Ta stvar bi vrištala. Bilo je to neverovatno zvučno iskustvo. A taj vrišteći zvuk bi skoro doveo dokrvarenja iz ušiju. Ponekad smo silazili sa pozornice i zvonjava u našim ušima nije nestajala i po dva dana.

Daltri je ipak priznao da se njegov kolega iz benda može nazvati muzičkim genijem:

– Ljudi prilično olako koriste reč “genije”, ali kada je reč o muzici i pisanju pesama, morate da priznate da je Tauzend u rock muzici i popularnoj muzici, verovatno jedan od najvažnijih kompozitora 20. veka. U tom smislu njegova muzika sadrži tu reč – genije.

Daltri je priznao da, iako su na novoj muzici radili zajedno, nisu to radili na način kao prošlosti.

– Trenutno spremamo novi album – rekao je on – ali to je veoma čudno jer mi više nismo bend. Jednostavno volim svoj posao, volim da budem tip koji uzima ono što je Pit napisao kao solo pesmu, gledajući ga i razmišljajući “Kako da učinim da ovo dođe do publike”. To je taj proces za mene koji čini snimanje još vrednijim. Inače, to su samo dva tipa u dva različita studija – rekao je Daltri i nastavio:

–  Mi ne ulazimo u studio i pravimo pesme kao nekada. Voleo bih da je tako, ali mi nismo bend. Pošto su Džon (Entvisl) i Kit (Mun) umrli, nismo bend u tom smislu. Ali podjednako možemo da pravimo muziku i sve dok mogu da dodam vokal na nešto što je pesma Pita Tauzenda, to je The Who i ja sam srećan.

The Who/Photo: facebook@thewho
The Who/Photo: [email protected]

Na pitanje zašto su radili u odvojenim studijima, Daltri je odgovorio:

–  On više ne može da me gleda. Ni ja ne mogu da gldeam njega.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

 

Previous post

Održali obećanje... She Past Away vraća se u oktobru u Elektropionir

Next post

Zrenjaninski pankeri ponovo u Beogradu... Madresi 15. marta u Jazz Bar Centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *