OVAKO STVARNO STOJE STVARI (SVIDELO SE TO NEKOM ILI NE)… Pesma “Havana” proglašena za globalni digitalni hit 2018.

0
155
Oglasi
Kamila Kabeljo/Photo: facebook@camilacabello
Kamila Kabeljo/Photo: facebook@camilacabello

IFPI, međunarodna organizacija koja predstavlja svetsku diskografsku industriju, objavila je u petak koji je najprodavaniji digitalni singl u svetu u 2018. godini.

Reč je o singlu koji ima najviše tzv. streamova na digitalnim servisima, kao i preuzimanja u audio i video obliku, a pripada Kamili Kabeljo.

Objavljena 2017., “Havana” je vodeća pesma sa istoimenog debitantskog solo albuma kubansko-američke pevačice Kamile Kabeljo. Oslanjajući se na uticaje njene kubanske baštine, pesma i naknadna remix verzija sa španskim tekstovima Dedija Jenkija, dosegli su broj jedan u 95 zemalja, čime je Kamila zaradila svetski solo uspeh. U julu 2018. godine, “Havana” je postala najpopularnija pesma na Spotifyu ikada koju je izvela solo ženska umetnica i imala 888 miliona streamova. Preko svih pružalaca usluga, sada je ukupno na više od 2,6 milijardi streamova u svetu.

Frensis Mur, izvršna direktorkaa IFPI, izjavila je:

– “Havana” je zaista hit godine. Nakon izlaska, nastavio je da gradi uspeh neverovatnim tempom jer je dosledno podizao granice na playlistama. Kamila Kabeljo savršen je primer umetnika koji je crtao svoje muzičke korene kako bi proizveo svoj jedinstveni zvuk, koji osvaja srca obožavalaca širom sveta.

Drugi najprodavaniji singl, “God’s Plan” koji izvodi Drejk, objavljen je u januaru 2018. Pesma s njegovog albuma “Scorpion”, posle objavljivanja, razbila je brojne globalne rekorde streaminga. Na Apple Musicu snimak je dosegao biše od 14 miliona streamova u prvom danu i više od 60 miliona u prvoj nedelji izlaska.

“Shape of You” Eda Širana, bio je treći najprodavaniji singl 2018. godine, održavajući jaku poziciju na listi, budući da je ujedno predstavljao pesmu na prvom mestu u 2017. godini. To je bio singl sa Širanovog globalnog albuma koji je dostigao broj jedan u više zemalja.

IFPI Global Digital Singles Chart je jedina lista koja prikazuje precizno angažman slušalaca putem audio streaminga, video streaminga i trajnog preuzimanja pesama na globalnom nivou.

IFPI Top lista
IFPI Top lista

HL/Izvor: soundguardian.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime