NOVI “OTROVNI DAR” GIFTA… Iz Novog Sada, preko Sarajeva, stigli “Vilozmaj i Ženoriba”

0
28
Gift/Photo: YouTube printscreen
Gift/Photo: YouTube printscreen

Novosadski glam/gothic sastav Gift je 15-ak godina vrlo traženi cover band, jer je potpuno drugačiji od drugih u toj kategoriji – nisu ‘skidači’ pesama u duhu britanskog britpopa 80-ih i 90-ih, već taj repertoar izvode kao da su ga sami i stvorili.

Naziv tog neobičnog benda nije slučajno odabran, jer gift je na engleskom poklon, dok na nemačkom znači otrov, pa njihova jedinstvena interakcija s publikom i njihov magični muzički vremeplov može značiti i otrovni dar, nešto od čega se teško oporaviti kad ga jednom probate.

Pevač Gifta, Jovan Matić, iz Londona se vratio u svoj grad 2012. godine i sa instrumentalnom četvorkom iza sebe (Olivera Budosan – klavijature, Žarko Dunić – bas, Stanko Đukić – bubnjevi, Vladimir Perović – gitara) postaje klupska atrakcija, specijalizovani za opus koji malo ovdašnjih bendova izvode, Morrissey, Pulp, Radiohead, Joy Division, Bowie, Placebo, Blur, Soft Cell, Pet Shop Boys, Nick Cave, The Cure…

Gift/Photo: YouTube printscreen
Gift/Photo: YouTube printscreen

Specijalizovali su se za ”Tribute David Bowie” i ”Tribute Depeche Mode” programe, ali su u međuvremenu snimili i prvi autorski album “Dreamoscope”, koji zvučnim sanovnikom još jednom opravdava inovativni bendovski naziv.

Najnoviji video klip Gift je realizovao u Sarajevu, u produkciji agencije Front Branka Vrdoljaka, a ciljano su ga objavili 8. marta, jer za razliku od prethodnog singla sa albuma, “Da l’ si srećna”, posvećenog majkama, ovaj nosi poruku svim (ne)srećnim sinovima.

HL/Izvor: glas.ba

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime