GDE ĆEŠ BOLJU REKLAMU… Džoni Roten i Marki Ramon se zamalo potukli na punk rock panelu uoči premijere dokumentarca “Punk” Igija Popa

0
32
Džon Lajdon i Marki Ramon/Photo: Epix printscreen
Džon Lajdon i Marki Ramon/Photo: Epix printscreen

“Punk rock plemstvo” bilo je na ivici incidenta prošle sedmice u Los Anđelesu na Epixovoj panel diskusiji povodom nove dokumentarne serije “Punk”. U jednom trenutku je izgledalo da će se Džoni Roten i Marki Ramone stvarno potući.

Kako javlja Rolling Stone, Džon Lajdon, poznatiji kao Džoni Roten, verbalno je eksplodirao kad je Marki Ramon počeo da pričati o nasleđu njujorških The Ramonesa.

– Pa ti nisi čak ni originalni Ramone! – odbrusio mu je Lajdon.

– Ali sam radio “Blank Generation” s Ričardom Hellm, a ti si ukrao njegov imidž. Svi ste vi ukrali Helov imidž. To ste vi napravili – odgovorio mu je Marki, na šta se Lajdon razbesneo:

– Ti još uvek pokrivaš svoje je*ene uši!

– I Sid Višiz je bio zvezda – nastavio je Ramon uz smešak i isplazio Lajdonu jezik.

– Tako je, bio je! Bio je zvezda za seronje i lažne idiote kao što si ti! Uživaj u svojim drogama i imaj jebeno srećnu smrt! – činilo se da Lajdon tek zagrejao i nastavio: – Punk muzika je bila pozitivna, mogli smo da menjamo naše živote kroz nju u smislu što govorimo i napadamo politički sistem. Sranje je došlo kroz je*ene droge.

– Samo pričaš i pričaš, ali nisi nikad krenuo i delovao, kao što su to radili MC5 – odgovorio mu je Ramon, na šta je Lajdon ustao, počeo da pleše i približava se Markiju:

– Halo, Džoni Roten nikad nije hodao?! Pogledaj se, izgledaš kao je*eni heavy metal isprdak!

– Sedi dole, je*em ti – odgovorio mu je Ramon.

Marki  Ramon nije bio Lajdonova jedina meta te večeri. Bila je to i američka grupa Black Flag u kojoj je frontmen bio i Henri Rolins, koji je takođe bio učesnik panela.

– Henri, mi se još nismo sreli do sada? – obratio mu se nekadašnji frontmen Sex Pistolsa.

– Izgovorio si svakakve gluposti, ali i izvrsno dobre stvari – odgovorio mu je Rolins i nastavio: – I nazvao si Black Flag gomilom bogatih klinaca iz predgrađa, a mi smo želeli da ti iščupamo uši.

– Da, rekao sam, ali zato jer mi se nije sviđala vaša je*ena muzika, bila je dosadna! – odmah je replicirao Lajdon i počeo kroz mumlanje da imitira Rolinsov način pevanja i rekao potom: – Kad su Sex Pistolsi došli do tebe, nisi do tada čuo ništa tako dobro, i to si znao. I mogao si jasno da čuješ sve, i te reči su me dovele do toga da sam u Parlamentu razmatran kao izdajnik, a to što radim izdajničko delovanje, što je u to vreme sa sobom nosilo i smrtnu kaznu. ZAto nemoj da mi pričaš o Black Flagu, Pink Flagu ili White Flagu.

Za razliku od Markija Ramona, Rolins se samo nasmejao na Lajdonove reči.

Seriju od četiri epizode “Punk” producirao je Igi Pop, a premijera će biti 11. marta na Epixu.

HL/Izvor: ravnododna.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime