Home»Muzika»Homeland»“Koliko košta”… Predstavljamo vam prvi singl benda Crveni vetar

“Koliko košta”… Predstavljamo vam prvi singl benda Crveni vetar

4
Shares
Pinterest Google+
Crveni vetar/ Photo: Promo (TIOLI)
Crveni vetar/ Photo: Promo (TIOLI)

Beogradski pank rok bend Crveni vetar, objavio je 8. marta prvi singl pod nazivom “Koliko košta”.

“Koliko košta” je pravi prikaz onoga što Crveni vetar muzički predstavlja – brzi, melodični pank, pun harmonija, po uzoru na kalifornijske bendove, poput Bad Religion, Pennywise ili NOFX, s tim što su  tekstovi na srpskom, a vokal ženski.

– Hteli smo da objavimo prvu pesmu osmog marta kako bi podigli svest o ugroženim pravima žena širom planete. Zapravo, album će biti objavljen 8. aprila, pa je bilo zgodno da pustimo prvu pesmu mesec dana ranije. Iako ženska prava jesu ugrožena, mislim da je ljudski rod u suštini toksičan. Tema pesme “Koliko košta” je upravo o tome kako je teško živeti u takvom okruženju – objasnila je Đu, pevačica benda.

Photo: Promo (TIOLI)
Photo: Promo (TIOLI)

Crveni vetar nastao je 2015. godine. Na čelu benda nalazi se Đu, nekadašnja pevačica i gitaristkinja all-girls benda Jailbait, dok ostatak ekipe čine nekadašnji članovi beogradskih hardkor/pank bendova Hitman, Stonewall i On the Run.

“Koliko košta” predstavlja najavcu prvog albuma Crvenog vetra, “Ljubav i depra” koji će biti objavljen 8. aprila za izdavačku kuću Take It or Leave It Records iz Beograda.

Previous post

"Susret s piscem"... Matija Bećković gost KC Čukarica

Next post

Simpsonovi "brišu" epizodu sa glasom Majkla Džeksona

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *