Little Steven i The Disciples of Soul stižu na Arsenal Fest

0
39
Little Steven/ Photo: Bjorn Olsson
Little Steven/ Photo: Bjorn Olsson

Američki gitarista i pevač, glumac i multimedijalna ličnost, Stiven Van Zant aka Little Steven sa svojim bendom The Disciples of Soul sviraće prvi put u Srbiji 20. juna na Main Stageu Arsenal Festa 09 u Kragujevcu.

Poznat i po ulozi Silvija Dantea u seriji “Sopranos”, Little Steven je već decenijama “desna ruka” velike američke rok zvezde Brusa Springstina.

Kao svestrani i harizmatični zaljubljenik u muziku koristi svaku pauzu u radu Springstinovog pratećeg E Street Banda da širi dobre vibracije, bilo kroz svoju radio emisiju, mnogobrojna predavanja ili svirke sa svojim The Disciples Of Soul.

Stivenov album “Soulfire”, prvo autorsko izdanje posle 15 godina pauze koje predstavlja i njegov povratak rhythm and blues korenima, časopis Rolling Stone proglasio je za jedan od najboljih u 2017. godini.

Kakvi su live nastupi Little Stevena najbolje dokumentuje nedavno objavljeni “Soulfire LIVE!”, trostruko CD boks set izdanje koje se pojavilo i na sedam vinila i dva Blu-Ray diska, snimljeno tokom “Soulfire Tour” njegove prve samostalne turneje u poslednje dve decenije.

Na pomenutom izdanju zabeležena su i gostovanja ser Pola Makartnija, Ričija Sambore i naravno Brusa Springstina.

[infobox title=’Stiven Van Zant’]

Little Steven/ Photo: Jeff Ross
Little Steven/ Photo: Jeff Ross

Stiven Van Zant je muzičar, izvođač, autor, aranžer, muzički producent, TV producent, glumac, reditelj, kompozitor za film i TV, aktivista, istoričar i učitelj, jedan od vodećih autoriteta u savremenom i tradicionalnom rokenrolu.

Bio koproducent čuvenih albuma Brusa Springstina “The River” i “Born in the U.S.A.”.

Primljen je u Rock and Roll Hall of Fame kao član Springstinovog pratećeg E Street Banda.

Godine 1985. godine osnovao je Artists United Against Apartheid i napisao je “Sun City”, pesmu u kojoj je učestvovalo više od 50 umetnika koji su time protestvovali protiv aparthejda i rasizma u Južnoj Africi.

Stiven se pojavio u svih sedam sezona poznate serije “Sopranos” (1999-2007) igrajući lik Silvija Dantea, kog je sam stvorio.

Bio je glumac, izvršni producent, muzički supervizor i jedan od reditelja serije “Lilyhammer” (2012-2014), prvog originalnog programa urađenog za Netflix.

Pokrenuo je 2001. godine uspešni radio šou “Little Steven’s Underground Garage”, a osnivač je i fondacije “The Rock and Roll Forever”.[/infobox]

U svirci koju Little Steven i The Disciples Of Soul pripremaju za Arsenal, moći će da uživaju i oni koji ne poznaju njihovu muziku, jer njihov nastup donosi radost, proslavlja život, a doživljaj rokenrola odsviranog uživo podiže na jedan potpuno novi nivo.

Kako je izvestio londonski Express: “Veličanstveno rokenrol veče bez premca… Ako u muzici možemo pronaći zajedništvo, razmeniti muzičke ukuse i uživati u njima, onda Little Steven svojim nastupom daje još jednu radosnu mogućnost povezivanja”.

– Za 20. juni ne postoji bolji program nego Little Stevenovo vođenje kroz istoriju svih formi američke tradicionalne muzike 20. veka. To je praznik za koji se svečano spremam radoznalih ušiju – izjavio je poznati rok publicista Petar Peca Popović.

Posebnost gostovanja u Kragujevcu Little Stevena biće i predavanje koje će održati u okviru Arsenal Festa o istoriji rokenrola i pop muzike. Kao osnivač fondacije “The Rock and Roll Forever”, Stiven Van Zant na svakoj stanici svoje turneje drži besplatne radionice “TeachRock Professional Development Workshops”. Način prijavljivanja za 50 polaznika radionice biće naknadno saopšten.

– Muzika će zauvek biti za čovečanstvo najdelotvorniji i najtrajniji izvor nadahnuća i motivacije, a znamo da se muzika pokazala kao najpogodnije zajedničko tlo za uspostavljanje veze između učitelja i učenika, upravo tamo gde obrazovanje i počinje – objašnjava Van Zant.

Od izvođača Arsenala 09 za sada su najavljeni 19. juna metalci Testament, 20. juna kantautor Mile Kekin, 21. juna pank rokeri Hladno pivo, 22. juna indi rok muzičar Kurt Vile and the Violators, legendarni Partibrejkers, reper Vojko V i alternativni bend Vizelj.

Komplet ulaznica za sve četiri večeri Arsenala koštaju 2.300 dinara, dok je za pojedinačno veče cena 1.000 dinara preko prodajne mreže Ticket Vision.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime