KULTURA NA DAR, ŠESTI PUT… Pošaljite fotku ili kratki film, budite i vi jedan od čuvara kulturne baštine Srbije

0
36
Kultura na dar/ Photo: Promo

Društvo za akademski razvoj već više od pola decenije organizuje najmasovniju kampanju za očuvanje i promociju kulturne baštine u Srbiji. Šesta sezona kampanje “Kultura na dar” ove godine traje od 1. marta do 1. maja.

Direktor kampanje Milan Simonović najavio je novitete u ovoj sezoni:
– Trudimo se da svaka nova sezona bude bolja od prethodne i samim tim oslušukujemo predloge ljudi koji vole kulturnu baštinu naše zemlje. Zato smo se odlučili da ove sezone poseban naglasak bude na najmlađim učesnicima, tako da će se oni takmičiti sa svojim vršnjacima u kategoriji Juniora (osnovci i srednjoškolci), dok će svi ostali učesnici moći da se okušaju u zasebnoj kategoriji Seniora (svi ostali).

Kultura na dar/ Photo: Promo
Kultura na dar/ Photo: Promo

Pozivaju se svi građani Srbije da načine fotografiju i/ili snime film u trajanju do 3 minuta o svom omiljenom kulturnom dobru u mestu u kome žive. Ono što se nije menjalo od prve sezone, pa neće ni ove, jeste da su propozicije vrlo skromne tako da nema razloga da ne učestvujete.

Kvalitet fotografija i filmova, način na koji su nastali nije bitan, najbitnije je da su tako osmišljeni da predstave kulturnu baštinu mesta u kom živite na najbolji mogući način. Više o propozicijama možete pronaći na ovom linku.

U proteklih pet sezona učešće u kampanji je uzelo ukupno 333 autora iz preko 150 mesta u Srbiji, koji su svima nama podarili 155 kratkih filmova i 307 fotogafija.

Kultura na dar/ Photo: Promo
Kultura na dar/ Photo: Promo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime