Home»Muzika»Homeland»Kantautorke, muzičarke, umetnice… Otvoren je konkurs za 7. Femixetu, kompilaciju ženskog muzičkog stvaralaštva

Kantautorke, muzičarke, umetnice… Otvoren je konkurs za 7. Femixetu, kompilaciju ženskog muzičkog stvaralaštva

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Femixeta je godišnja kompilacija ženskih kompozitorki i bendova koja se redovno objavljivala u okviru Femix projekta od 2010. do 2016. godine, a konkurs za novo izdanje kompilacije objavljen je 3. marta, čime je obeležen Music Freedom Day, odnosno Dan slobode muzike.

Ovogodišnje izdanje Femixete realizuje se u partnerstvu sa nezavisnom internacionalnom organizacijom Freemuse koja se zalaže i bori za slobodu umetničnog izražavanja. U svoj rad uključuju i monitoring i dokumentovanje kršenja umetničkih sloboda, kao i ukazivanje na zakone i politike koje štite te slobode. Otvaranjem konkursa za Femixetu 7, zajedno sa još 25 organizacija i umetnika/ca, proslavljena je 13. godina obeležavanja Dana slobode muzike. #MusicFreedomDay2019

Selektorka ovogodišnje Femixete biće Maja Cvetković (E-Play), vizuelni dizajn potpisuje Ksenija Pantelić, a kriterijumi za učešće su sledeći:

1. Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femikseta 7 moraju biti autorsko delo kantautorke, autorke instrumentalne muzike ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Ne prihvataju se obrade.

2. Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Femikseta je žanrovski raznolika kompilacija (kako biste bolje razumeli šta pod tim misle organizatori, bacite pogled na prethodna izdanja).

3. Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femiksetama dobrodošli su da konkurišu opet, a naravno organizatori priželjkuju i nove.

4. Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 1. januara 2018. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.

Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je [email protected], a posle preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfera obavezno je organizatoru u posebnoj e-mail poruci poslati i sledeće informacije:
– naziv pesme/kompozicije
– ime benda, kantautorke ili kompozitorke
– tekst pesme, ukoliko postoji
– mesto stalnog boravka i delovanja benda/autorke
– u slučaju benda, ime autorke teksta i/ili muzike
– produkcija/diskografska kuća, ukoliko postoji
– kontakt e-mail i telefon
– kratka biografija ili opis benda/autorke

Ukoliko je pesma već objavljena, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko procedure i uslova objavljivanja i na Femikseti 7, a tu vam FEMIX tim nudi i svoju asistenciju.

Femix projekat od 2010. godine aktivno promoviše žensko stvaralaštvo na alternativnoj kulturno -umetničkoj sceni u Srbiji. Do sada je u okviru ovog projekta organizovano više od 50 događaja, koncerata, istraživanja, izložbi, muzičkih, filmskih i poetskih večeri, radionica i predavanja.

Osim Femixete, Femix projekat organizuje i Femix Fest, festival ženskog stvaralaštva, tokom 2015. godine organizovale su besplatne bubnjarske radionice za devojčice u Beogradu, Smederevu i Pančevu, inicijatorke su i organizatorke jedinog Rok kampa za devojčice u Srbiji, a učestvovale su i u organizaciji prvog internacionalnog rok kampa za mlade u Evropi.

Previous post

Četiri godine su prošle... Poslušajte novu verziju "Samo jednu ljubav imam", jedne od najlepših pesama Vlade Divljana

Next post

IZGUBIO BITKU... Preminuo glumac Luk Peri, Dilan iz serije "Beverli Hils"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *