Home»Muzika»Homeland»Četiri godine su prošle… Poslušajte novu verziju “Samo jednu ljubav imam”, jedne od najlepših pesama Vlade Divljana

Četiri godine su prošle… Poslušajte novu verziju “Samo jednu ljubav imam”, jedne od najlepših pesama Vlade Divljana

7
Shares
Pinterest Google+
Vlada Divljan/Photo: YouTube printscreen
Vlada Divljan/Photo: YouTube printscreen

Na današnji dan 4. marta pre četiri godine preminuo je Vlada Divljan, kompozitor, izvođač i stvaralac koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Divljan (1958-2015) je kao gitarista, pevač i glavna kreativna snaga sastava Idoli u prvoj polovini osamdesetih godina bio zaslužan za klasike “Retko te viđam sa devojkama”, “Malena”, “Rusija”, “Nebeska tema”, “Maršal” i “Ona to zna”… samo neke od pesama iz bogatog opusa Idola, u kome se posebno ističe album “Odbrana i poslednji dani” (1982).

Tokom duge samostalne karijere po raspadu Idola, Vlada nam je podario “Ona radi u Rudniku/Patuljke”, “Sve laži sveta”, “Odnesi me” i po mnogima jednu od njegovih najboljih pesama – “Samo jednu ljubav imam” objavljenu na mini albumu “Četiri godišnja doba” (2012) Vlade i Ljetnog kina.

Vlada Divljan/ Photo: Boris Vezmar
Vlada Divljan/ Photo: Boris Vezmar

Vladin prijatelj i muzičar, član Nevladine organizacije, perkusionista Boris Bunjac pripremio je novu verziju ove pesme koju je Vlada snimio sa NVO, koju su osim Bunjca činili i Vladini dugogodišnji saradnici i prijatelji basista Zdenko Kolar, pijanista Aleksandar Šandorov i bubnjar Marko Milivojević.

– To je poslednji snimak koji je Nevladina organizacija napravila sa Vladom pre dosta godinaobjašnjava Boris Bunjac i dodaje – Ostao je sakriven u kompjuteru da sačeka moju sigurnost da će zvučati dobro i bilo mu je potrebno tačno tri godine za to. Na kraju sam miks ipak realizovao u Vladinom omiljenom programu, Logic Pro X, i jeste bio u pravu kada je govorio da tu muzika zvuči lepše.

Na Vladinu značajnu i bogatu zaostavštinu podsetio je i prošlogodišnji koncert održan 10. maja na njegov 60. rođendan u beogradskom Sava centru, gde su neke od Divljanovih najlepših pesama izvodili Momčila Bajagić, Kornelije Kovač, Dušan Kojić-Koja, Zoran Kostić-Cane, Nebojša Antonijević Anton, Darko Rundek, Zoran Predin, Saša Lošić, Dejan Vučetić, Goran Vasović, Bojana Vunturišević i brojni drugi, uz podršku Nevladine organizacije i zagrebačkog Ljetnog kina.

Previous post

Festove Rockolije... 7. marta, 7 bendova u kultnom zemunskom klubu

Next post

Kantautorke, muzičarke, umetnice... Otvoren je konkurs za 7. Femixetu, kompilaciju ženskog muzičkog stvaralaštva

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *