Četiri godine su prošle… Poslušajte novu verziju “Samo jednu ljubav imam”, jedne od najlepših pesama Vlade Divljana

0
200
Vlada Divljan/Photo: YouTube printscreen
Vlada Divljan/Photo: YouTube printscreen

Na današnji dan 4. marta pre četiri godine preminuo je Vlada Divljan, kompozitor, izvođač i stvaralac koji je ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Divljan (1958-2015) je kao gitarista, pevač i glavna kreativna snaga sastava Idoli u prvoj polovini osamdesetih godina bio zaslužan za klasike “Retko te viđam sa devojkama”, “Malena”, “Rusija”, “Nebeska tema”, “Maršal” i “Ona to zna”… samo neke od pesama iz bogatog opusa Idola, u kome se posebno ističe album “Odbrana i poslednji dani” (1982).

Tokom duge samostalne karijere po raspadu Idola, Vlada nam je podario “Ona radi u Rudniku/Patuljke”, “Sve laži sveta”, “Odnesi me” i po mnogima jednu od njegovih najboljih pesama – “Samo jednu ljubav imam” objavljenu na mini albumu “Četiri godišnja doba” (2012) Vlade i Ljetnog kina.

Vlada Divljan/ Photo: Boris Vezmar
Vlada Divljan/ Photo: Boris Vezmar

Vladin prijatelj i muzičar, član Nevladine organizacije, perkusionista Boris Bunjac pripremio je novu verziju ove pesme koju je Vlada snimio sa NVO, koju su osim Bunjca činili i Vladini dugogodišnji saradnici i prijatelji basista Zdenko Kolar, pijanista Aleksandar Šandorov i bubnjar Marko Milivojević.

– To je poslednji snimak koji je Nevladina organizacija napravila sa Vladom pre dosta godinaobjašnjava Boris Bunjac i dodaje – Ostao je sakriven u kompjuteru da sačeka moju sigurnost da će zvučati dobro i bilo mu je potrebno tačno tri godine za to. Na kraju sam miks ipak realizovao u Vladinom omiljenom programu, Logic Pro X, i jeste bio u pravu kada je govorio da tu muzika zvuči lepše.

Na Vladinu značajnu i bogatu zaostavštinu podsetio je i prošlogodišnji koncert održan 10. maja na njegov 60. rođendan u beogradskom Sava centru, gde su neke od Divljanovih najlepših pesama izvodili Momčila Bajagić, Kornelije Kovač, Dušan Kojić-Koja, Zoran Kostić-Cane, Nebojša Antonijević Anton, Darko Rundek, Zoran Predin, Saša Lošić, Dejan Vučetić, Goran Vasović, Bojana Vunturišević i brojni drugi, uz podršku Nevladine organizacije i zagrebačkog Ljetnog kina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime