Home»Muzika»Tradicija se nastavlja… 27. put slavimo Dan Svetog Patrika sa Keltima u DOB-u

Tradicija se nastavlja… 27. put slavimo Dan Svetog Patrika sa Keltima u DOB-u

4
Shares
Pinterest Google+
Orthodox Celts/ Photo: Uroš Vojinović
Orthodox Celts/ Photo: Uroš Vojinović

Grupa Orthodox Celts će i ove godine sa svojim fanovima da proslavi Dan Svetog Patrika 17. marta u Domu omladine.

Ovim 27. po redu samostalnim koncertom u Beogradu nastavlja se najduža muzička tradicija zabeležena u srpskom rokenrolu – Celtsi su jedini bend koji, od svog nastanka, svake godine na isti dan održava koncert.

Aktuelni album “Many Mouths Shut” je pored odličnih pesama obeležio i interesantan omot u stripu, koji je specijalno za Celtse uradio poznati Valter Venturi, što je bendu predstavljalo posebnu čast.

Zato je ove godine najveći domaći izdavač stripova “Veseli četvrtak” odlučio da svi posetioci uz ulaznicu dobiju i strip.

– Dobra muzika oduvek je išla ruku pod ruku sa dobrim stripovima, a 17. marta imamo priliku da osvežimo saradnju ove dve umetnosti i zbližimo naše dve publike. Svi posetioci koncerta u Amerikani dvostruko će uživati, a nama je pripala velika čast da tom prilikom sarađujemo sa kultnim Keltima! Ova privilegija samo je još veća kad uzmemo u obzir da je Aca Seltik nedavno ovekovečen u epizodi Zagora, čime je ostvario svoj dečački san da postane junak iz stripa. Postoji li nešto što taj čovek ne može da uradi? – izjavio je Dušan Mladenović, glavni urednik “Veselog četvrtka”.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Moju generaciju su, što se tiče pop kulture, dobrim delom obeležila Bonelijeva strip izdanja. Zato jednu od stvari, koje se ne mogu platiti, predstavlja naslovna ilustracija našeg poslednjeg albuma, koju je specijalno za Celtse uradio Valter Venturi, kao i moje pojavljivanje u jednoj epizodi. Zato za ovaj Dan Svetog Patrika, u saradnji sa prijateljima iz “Veselog četvrtka” i “Beogradske kulturne mreže”, uz ulaznicu poklanjamo strip. Neka samo jednog mladog čoveka time nateramo da se zainteresuje za strip, pa možemo reći da smo uspeli, jer borba za prave vrednosti mora biti neprekidna, pogotovo danas – izjavio je Aca Seltik i dodao –Kakav će biti ovogodišnji Dan Svetog Patrika? Zagorovski pravdoljubiv, Marti Misterijevski mističan, Mister Noovski šarmantan, Dilanovski zagonetan, Teks Vilerovski beskompromisan. Vidimo se 17. marta u Domu omladine!

Ulaznice za koncert po ceni od 1.000 dinara mogu da se nabave na svim prodajnim mestima DD Tickets, Ticket Vision i Felix Shop.

Previous post

CRNI DAN ZA BUBNJARE... Preminuo Dag Sandom, član originalne postave benda The Who

Next post

Luk Peri u bolnici... Zvezda serija "Beverly Hills" i "Riverdale" doživeo moždani udar

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *