Home»Muzika»Homeland»Lepe vesti za bend Evolucija… Čitaoci nemačkog magazina “Cute and Dangerous” proglasili “Hunt” za album godine

Lepe vesti za bend Evolucija… Čitaoci nemačkog magazina “Cute and Dangerous” proglasili “Hunt” za album godine

6
Shares
Pinterest Google+
Evolucija/ Photo: Promo
Evolucija/ Photo: Promo

U konkurenciji više od 120 albuma iz celog sveta, glasovima čitalaca nemačkog muzičkog magazina “Cute and Dangerous” album “Hunt” švajcarsko-srpskog gothic metal benda Evolucija proglašen je za album godine.

– Iznenađeni smo i oduševljeni što je naš album proglašen za album godine! Hvala svima na glasovima, izdvojenom vremenu i pažnji posvećenoj našoj muzici. Nasa želja je da muzikom širimo dobru energiju i ova nagrada je svakako korak u dobrom smeru! – poručila je pevačica Ilana Marinjes.

Evolucija/ Photo: Promo
Evolucija/ Photo: Promo

Bend Evolucija osnovao je u Švajcarskoj 2007. basista Dragiša Marinjes. Godine 2007. objavili su debi izdanje “Baklja slobode” (Take It Or Leave It).

Pararelno sa albumom bend Evolucija snimio je i glavnu temu “Pale Rider” za nemački film “Templari”, a sa rediteljem Andreasom Leflerom snimili su i spot za “Pale Rider” na ruševinama dvorca u Zelu. Bend je nastupio kao počasni gost na promociji filma u Minhenu.

U jesen 2014. Evolucija počinje sa radom na drugom studijskom albumu “Igra počinje” koji je objavljen 15. marta 2016.  godine (Take It Or Leave It).

Za singlove “Letim”, “Kao iz sna” i “Nisam za tebe ja” urađeni su i spotovi, a je odlično ocenjen od strane muzičkih kritičara u zemlji i inostranstvu.

Evolucija/ Photo: Promo
Evolucija/ Photo: Promo

Prvi album na engleskom jeziku “Hunt” objavili su 30. marta 2018 za nemačku izdavačku kuću Pure Steel Records (za svet) i RnR Records (bivša Jugoslavija).

Članovi benda Evolucija su: Ilana Marinjes (vokal), Dragiša Marinjes (bas gitara), Stevan Miletić (solo gitara), Igor Miladinović (ritam gitara) i Aleksandar Kaštevarac (bubnjevi).

Previous post

Raspisan XIV Deretin konkurs za neobjavljeni roman

Next post

UROK... Hronologija mrtvih svetova – impuls 1... Ne očekuj... slušaj... 25. maja u Elektropioniru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *