Drustvo Skrivenih Talenata, Gavrilo Princip i Neprijatelj prelazi Zeku… 8. marta u Garaži

0
40
Photo: Promo
Photo: Promo

Ako niste pristalica stereotipnih 8. martovskih izlazaka i koncerata, toplo vam preporučujemo da svratite do Garaže, jer nastupaju bendovi: DST – Drustvo Skrivenih Talenata, Gavrilo Princip i Neprijatelj prelazi Zeku. Početak svirke zakazan je za 21:00 čas, a trajaće… dok se ne završi  ?

Ista ekupa nastupiće narednog dana u subotu, 9. marta u Novom Sadu (Dom b-612).

D.S.T/ Photo: Promo
D.S.T/ Photo: Promo

Bend iz Nikšića, DST – Drustvo Skrivenih Talenata posle više od decenije dolaze da zapale “vatru” u malo severnije krajeve.

Zvanično postoje od 1992. godine a tokom devedesetih objavili su demo izdanje “Prizemlje” (1995) i album “Ubijanje idola” (1997) kojim su stekli afirmaciju i priliku da se predstave široj publici u regionu.

Drugo izdanje “U taj sudnji čas” iz 2002. godine omogučilo im je nastupe na mnogim festivalima od kojih se posebno izdvajaju Exit 04 i Nisomnia.

“Gubitak kontrole”, treći studijski album, objavili su 2006. godine (Slušaj najglasnije), a još uvek aktuelni “Stvarnost je u nama” 2014. Kako saznajemo, u najavi je i novo izdanje.

U svakom slučaju, vredi poslušati šta bend posle čitavih 27 godina rada ima da kaže “oči u oči”.

Gavrilo Princip/ Photo: Promo
Gavrilo Princip/ Photo: Promo

Gavrilo Princip je nastao krajem 2005. godine, a čine ga ljudi iz starih smederevskih bendova iz više generacija.

Pored imena koje je šala i odgovor na škotski bend Franc Ferdinand, pažnju su privukli himnom mlađe grupe navijača FK Smederevo Utra Semendria kojom su se uključili u borbu sa lokalnim moćnicima i političkim strukturama. Pesma je obrada numere “Press Corpse” grupe Anti Flag.

Posle toga usledio je prvi album i velika ex -YU turneja sa hrvatskim bendom Alergija. Turneja se zvala po Gavrilovoj pesmi “Ista meta”.

Do sada su objavili tri albuma: “Najebali” (2008), “Vi imate moć , mi imamo noć” (2011) i “Uravnilovka” (2016).

Tokom 14 godina rada svirali su više od 100 koncerata širom ex – YU, trenutno spremaju novi, četvrti album.

Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Promo
Neprijatelj Prelazi Zeku/ Photo: Promo

Novosadski punk rock bend Neprijatelj Prelazi Zeku postoji od 2012. godine. Demo album “Bolje nedeljom” objavili su 2013. godine, a prvo zvanično izdanje “Vreme je” 2015. godine (Nocturne media). Posle ovog albuma usledila je promotivna turneja koja je obuhvatala više gradova, samostalne koncerte i festivalske nastupe – Rockaway Lake, Exit…

Široj publici predstavili su se albumom “S naše strane ulice” iz 2017. kada su dobili priliku da nastupaju sa Goblinima po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Republici Srpskoj i Sloveniji.

Treći album pod nazivom “Problem je u ljudima” najavljen je za 2019. godinu nultim singlom “Pomozi mi”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime