Home»Muzika»Big Thief singlom “UFOF” najavljuje novi album

Big Thief singlom “UFOF” najavljuje novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Big Thief/ Photo: Michael Buisha
Big Thief/ Photo: Michael Buisha

Američki indie rock bend Big Thief objavio je singl “UFOF” kojim najavljuju treći studijski album pod nazivom “U.F.O.F.” (4AD) čije se pojavljivanje na tržištu očekuje 3. maja ove godine.

Big Thief su nastali 2015. godine i od samog starta okrenuli su se intenzivnim turnejama koje su rezultirale nastupima širom sveta i sticanjem baze fanova koje je privukao njihov live nastup.

Za nešto više od godinu dana objavili su dva albuma –  “Masterpiece” i “Capacity”, a Imali su i zapažene nastupe na YouTube serijalu NPR radija “Tiny Desk Concert” kao i na KEXP radiju.

Fanovi i kritičari muziku ovog benda opisali su kao nešto što se analizira, uz šta se plače, uz šta se pleše, čemu se aplaudira, što se pevuši i vrišti na sav glas… Njihova muzika se sluša u prepunim restoranima, praznim spavaćim sobama, kaubojskim barovima, tokom teških razgovora, časova joge i noćnih vožnji…

Album “U.F.O.F.”, u čijem nazivu poslednje “F” predstavlja reč “friend” (prijatelj), snimljen je u ruralnom delu zapadnog Vašingtona.

Zanimljivo je i da je album sniman kao živi nastup, bez dosnimavanja, što nije uobičajena studijska praksa već dugi niz godina.

Previous post

UROK... Hronologija mrtvih svetova – impuls 1... Ne očekuj... slušaj... 25. maja u Elektropioniru

Next post

"Rok godišnjak" Radija 202 odabrao najbolje... Albume godine imaju Kralj Čačka i Organizam, a singl - Goblini. Pogledajte ko je još nagrađen...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *