Slučajevi pravde… Moderan soundtrack sa retro feelingom

0
89
The Books of Knjige: Slučajevi pravde
The Books of Knjige: Slučajevi pravde

Na zvaničnom YouTube kanalu The Books of Knjige, objavljen je album originalne muzike filma “Slučajevi pravde” koji je komponovao Nemanja Nedeljković Nemus iz niškog sastava Stereo Banana.

– Iako je praksa je da muzika gura promociju filma dok traje bioskopska distribucija, sticajem okolnosti tek sada objavljujemo ovaj album. Prerani odlazak Nebojše Glogovca nas je poremetio da to uradimo ranije, jer je upravo prvi singl trebalo da bude numera ‘Disko Betangin’ u kom je semplovan njegov glas. Činilo nam se neumesnim da se koristi taj užasni trenutak u promotivne svrhe, pa smo čitavu stvar odložili na neodređeno vreme – kazao je Zoran Marković Zonjo, režiser filma.

Nemanji Nedeljkoviću je ovo prvi rad na nekom soundtracku:

– Veliki sam fan sedme umetnosti, a odavno pratim rad Buksovaca. Kad sam dobio ponudu od Zonja da radim muziku za ovaj film nisam imao dilemu. Njihov ludi scenario je bio dovoljna inspiracija za pravac delovanja, pa je tako nastala stilski raznovrsna muzika koja je za potrebe albuma protkana semplovima iz filma.

Pored specijalno komponovane muzike, u filmu se mogu naći i dve pjesme koje nisu deo ovog albuma. Reč je o numerama mostarske grupe Zoster “Ja znam da izgledam”, i duetu sarajevskih grupa Letu Štuke i Dubioze Kolektiv “Zemlja gori”.

– Ove pesme su uvrštene u materijale pomenutih grupa i već postavljene na netu, pa je bilo po malo besmisleno, a i komplikovano iz ugla autorskih prava da se pojave na ovom albumu. Želeli smo i da stavimo akcenat na sjajan Nemusov rad koji je uspešno odgovorio zadatku da napravi produkcijski moderan soundtrack, ali sa retro feelingom. Ko je zavoleo film sigurno će voleti i ovu muziku, a onaj kome se film nije svideo, postoji šansa da kroz ovaj album revidira stavove – zaključuje Zonjo.

Kompletan film “The Books of Knjige: Slučajevi pravde” može se takođe naći na YouTube kanalu Buksovaca.

HL/Izvor: Dnevne novine

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime