Home»Muzika»Drugo izdanje Metropolis Jazz Festa 7. i 8. marta u DOB-u i Muzičkoj kući Metropolis

Drugo izdanje Metropolis Jazz Festa 7. i 8. marta u DOB-u i Muzičkoj kući Metropolis

5
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Drugi Metropolis Jazz Fest održaće se 7. i 8. marta u Domu omladine Beograda i Muzičkoj kući Metropolis, a nastupiće više od 30 vrhunskih domaćih umetnika, okupljenih u pet sastava.

U četvrtak 7. marta od 20:00 časova, u sali Amerikana Doma omladine Beograda svoja aktuelna izdanja, objavljena tokom prošle godine za etiketu Metropolis Jazz, predstaviće sastavi Fish In Oil i Nikolov-Ivanović Undectet.

Veče otvaraju mladi talenti The Ikigai Collective, a zatvara kvintet Metropolis Jazz All-Stars, ekskluzivno sastavljen za ovu priliku od lidera sastava koji svoje albume objavljuju za Metropolis Jazz.

The Ikigai Collective udružuje nove snage na sceni, četvoricu studenata na odseku za džez i popularnu muziku FMU u Beogradu. Članovi kolektiva su: Stevan Milijanović (klavijature), Denis Nikičić (gitara), David Gegić (bas) i Aleksa Milijanović (bubnjevi).

Nikolov-Ivanovic Undectet/ Photo: Aleksandar Stojković
Nikolov-Ivanovic Undectet/ Photo: Aleksandar Stojković

Nikolov-Ivanović Undectet spojio je kreativne ideje Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića u ambicioznom projektu Artistry In Broken Rhythm, okupivši 11 muzičara iz Srbije i inostranstva.

U postavi su: Luka Ignjatović (alt-saksofon), Kristijan Mlačak (tenor-saksofon), Đorđe Kujundžić (bariton-saksofon), Marko Đorđević (truba), Teodor Blagojević (horna), Vladimir Vereš (trombon, Nemačka), Miloš Budimirov (tuba), Marko Živadinović (harmonika, Austrija), Vladimir Nikolov (klavir, Makedonija), Mihail Ivanov (bas, Bugarska) i Srđan Ivanović (bubnjevi, Francuska).

Album “Artistry In Broken Rhythm” (Metropolis Jazz), kritika je ocenila remek-delom savremenog džeza. 

Fish In Oil/ Photo: Ivana Čutura
Fish In Oil/ Photo: Ivana Čutura

Beogradski kvintet Fish in Oil, nudi fantastični spoj džeza, bluza, surfa, panka i slobodne forme. Na drugom izdanju Metropolis Jazz Festa nastupaju posle trijumfa na 34. Beogradskom džez festivalu u društvu legendarnog američkog gitariste Marka Riboa.

Bend u sastavu Bratislav Radovanović (gitara), Dušan Petrović (saksofoni), Branislav Radojković (bas), Tom Feđa Franklin (bubnjevi) i Veljko Nikolić Papa Nik (udaraljke) objavio je četiri albuma, među kojima poslednja dva, “3 ključa” i “Sve će biti u najboljem redu”, za Metropolis Jazz.

Za veluku završnicu prve večeri biće zadužen Metropolis Jazz All-Stars kvintet sastavljenog od lidera/članova sastava koji su albume objavili za Metropolis Jazz.

U ovom ansamblu predstaviće se: Uglješa Novaković (alt-saksofon, Uglješa Novaković Quintet), Igor Mišković (gitara, Hashima), Aleksandar Grujić (klavijature), Boris Šainović (bas, Schime Trio) i Aleksandar Cvetković Drama (Drama Organ Trio).Program će uključiti autorske numere svakoga ponaosob, na taj način i predstavljajući veliku retrospektivu dosadašnjih izdanja na etiketi, kao i sjajno svetlo na kreativna stremljenja novog srpskog džez talasa.

Cena ulaznice iznosi 800 dinara i može se nabaviti na blagajni DOB-a, u Muzičkoj kući Metropolis i na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Ming/ Photo: Promo
Ming/ Photo: Promo

Festival se nastavlja u petak 8. marta od 20:00 časova u Muzičkoj kući Metropolis. Posle predstavljanja Metropolis Jazz portala i promocije novih izdanja, održaće se koncertni nastup vokalnog kvarteta MING i njihovog pratećeg benda.

Sastav mladih umetnika, studenata FMU u Beogradu, za samo nekoliko meseci postojanja stekao je izuzetno interesovanje publike u Beogradu, a nastupali su već i izvan zemlje. Ulaz je slobodan.

Metropolis Jazz Fest 2019 prati i prodajna akcija na sva džez izdanja od 7. do 11. marta u Muzičkoj kući Metropolis.

Previous post

Still Corners prvi put u Beogradu... Early bird ulaznice do kraja februara

Next post

OVO SU UČESNICI 5. BUNT ROK FESTIVALA…

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *