Kraljica eklektike u Beogradu… Krista Bel 2. aprila u Jazz kantini Lisabon

0
25
Krista Bel/Photo: facebook@chrysta.bell.official
Krista Bel/Photo: facebook@chrysta.bell.official

Zvezda poslednjeg “Twin Peaks” serijala u kom je tumačila lik seksi FBI agentkinje Temi Preston – zanosna muzičarka i glumica Krista Bel ponovo dolazi u Beograd, 2. aprila, sa svojim pratećim bendom.

Krajem 2017, u okviru Paralel festivala uživali smo u njenom rasprodatom i prepunom koncertu u Kulturnom Centru Grad.

Ovog aprila (utorak, 2.4.), u okviru svoje aktuelne svetske turneje FEELS LIKE LOVE Tour 2019, “mistična sirena” kako je strani mediji često opisuju, nastupiće u potpuno novom beogradskom klubu Jazz kantina Lisabon (Čavketov prolaz, Kombank Dvorana) i izvesti premijerno pesme sa svog novog, četvrtog studijskog albuma, koji će svetlost dana ugledati upravo početkom aprila.

Krista Bel/Photo: facebook@chrysta.bell.official
Krista Bel/Photo: facebook@chrysta.bell.official

Kada je reč o muzičkom pravcu koji se može očekivati na koncertu, Krista Bel je kraljica eklektike u kojoj se paralelno mešaju new vave, post punk i dark disco, a čiji je muzički ukus formiran na najboljim uticajima Kejva, Bauhuasa i Bouvija kojima neretko odaje počast i obradama njihovih pesama, koje voli da izvodi i uživo.

Istovremeno, u muzici Kriste Bel i njenih saradnika (a ceo prethodni album je uradila s Dejvidom Linčom i Džonom Perišom, producentom Giant Sand) oseća se i mističniji uticaj Massive Atack, PJ Harvey, Portishead…, sve zajedno Kristu Bel smartaju personifikacijom dreamy popa i kako pojedini kritičari navode “otelotvorenjem Linčovog surealizma”.

Ukratko, ako bismo želeli da u svega nekoliko reči opišemo muziku i nastup Kriste Bel, citirali bismo kritičara časopisa NME: “Kao da Lana Del Rej peva pesme Serža Gejnsbura.”

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime