Stiže “Moja Generacija Z”… Nova glumačka lica u savremenoj srpskoj tinejdžerskoj seriji

0
108
Moja generacija Z/Photo: promo
Moja generacija Z/Photo: promo

Digitalna generacija koja je uvek online. Postmilenijalci, Pluralsi, iGeneracija, Net generacija… ne veruju u sistem niti zakone, više se uzdaju u informacije koje im plasiraju na internetu. U glavnim ulogama su mladi glumci koji pripadaju Generaciji Z.

Ovog proleća, televizijski program će biti oplemenjen novom igranom serijom pod nazivom “Moja Generacija Z”. Serijal od 44 epizode u trajanju od po 24 minuta sa emitovanjem počinje 4. marta na Prvom programu RTS radnim danima od 22h, izuzev petkom.

Moja generacija Z/Photo: promo
Moja generacija Z, Jovana Milovanović/Photo: promo

Serija prati učenike dva odeljenja završne godine jedne beogradske gimnazije, ali i aktere iz njihove neposredne blizine – porodicu, profesore i prijatelje. “Moja Generacija Z” je prva serija na ovim prostorima snimljena u 4K tehnologiji. Vrhunski kvalitet i univerzalna tematika sa akcentom na originalnosti i perspektivi iz koje se dotična generacija sagledava, nagoveštaj su da je u pitanju nova omiljena omladinska, ali i porodična serija.

U glavnim ulogama su mladi glumci koji pripadaju Generaciji Z. Svojom prirodnošću i brojnim talentima, dali su autentičnost likovima i osvojiće publiku već na prvo gledanje. Uspeli su da stvore originalne i najpre realistične likove, kakve zaista možete sresti za vreme malog odmora u jednoj srednjoj školi.

[infobox title=’Ekipu igrane serije “Moja Generacija Z” čine:’]jovana-(1)Glumci: Jovana Milovanović , Predrag Vasić, Katarina Žutić , Milica Zarić, Vanja Milačić, Aleksandar Đurica, Darko Tomović, Danijela Ugrenović, Slobodan Beštić, Miloš Vlalukin, Ivana Šćepanović, Nenad Ćirić, Vladan Đujović, Ana Mandić, Danica Radulović, Nikola Stanković, Jana Milosavljević Katarina Živković…
Reditelji: Miloš Petričić; Milan Konjević, Branko Vučić, Kosta Ristić
Scenario: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Nina Džuver, Milena Depolo, Milan Konjević, Tanja Ilić[/infobox]

Iskusnije kolege u ulogama profesora i roditelja su im dali veliku podršku tokom snimanja serijala, a svi zajedno su stvorili atmosferu porodičnog ambijenta koja se prenosi i na male ekrane. Serijal će biti moguće pratiti na redovnom programu RTS-a, ali i na digitalnoj platformi RTS Planeta, preko mobilnih telefona ili drugih uređaja.

Generacija Z je trenutno najbrojniji deo ukupnog stanovništva. Postmilenijalci, Pluralsi, iGeneracija, Net generacija… sinonimi su za populaciju koja broji 2,7 milijarde ukupnog svetske populacije. Njoj pripadaju osobe rođene u periodu od 1995. do 2005. godine. Zaključci psihološkog i socijalnog istraživanja prikazuju je kao digitalnu generaciju koja je uvek online.

Smatra se da ne veruju u sistem niti zakone, odnosno da se više uzdaju u informacije koje im plasiraju na internetu i da je on mesto na kom će najpre potražiti znanje o bilo čemu što ih u datom trenutku interesuje. I, uradiće to odmah! S druge strane, to je generacija koja ima oštro oko za lažne vesti te ih nije lako obmanuti. Materijalna sigurnost im je na prvom mestu i biraju da što kasnije napuste roditeljski dom. Socijalno su tolerantniji u odnosu na sve starije generacije i prihvataju razlike među ljudima u ponašanju, polu, rasi, stavovima i izborima.

Junaci serije su prikazani iskreno, uverljivo, iz ugla tinejdžera, a ne sociologa ili drugih procenitelja ličnosti. Dok vama promiče pred očima, njihovo odrastanje se u skraćenoj verziji prikazuje u ovoj seriji. Dramski zapleti, oplemenjeni nežnim humorom i začinjeni kvalitetnom muzikom, govore o dilemama, problemima, ali i radostima koje čine živote kako mladih u Srbiji, tako i njihovih roditelja i profesora. Kao i u svakoj priči tinejdžerskog žanra i u ovoj postoje glavne školske cice, šmekeri, pametnice, sportske zvezde, problematični tipovi, dobri i loši đaci koji, svako na svoj način, pokušavaju da prežive poslednju godinu gimnazijskog školovanja…

Oni će se družiti, zaljubljivati i odljubljivati, svađati i miriti, učiti, sukobljavati sa svetom odraslih, pripadnicima X i Y generacije, razvijaće svoje talente, prolaziti kroz razne avanture koje će ih dovesti još neki korak bliže odrastanju. ,,Moja Generacija Z ne sadrži pozitivce i negativce, svi likovi su skloni tome da prave greške tipične za njihov uzrast, greške na koje smo gledali blagonaklono, kao na nastavno sredstvo škole života, pružajuću našim junacima priliku da učeći iz njih, iz svih situacija u kojima su se našli izađu kao bolji ljudi. Do poslednje epizode, oni više neće biti deca ili će makar biti na malo koraka od potpunog odrastanja.

Sve ono što se može saznati o Generaciji Z će delovati strano i daleko i upravo iz tog razloga se kroz ovu modernu seriju ista ta generacija približava gledaocima sa naših prostora. Tajno oružje serije je to što se prevashodno obraća mladoj publici koja je, u nedostatku kvalitetnog programa, najsklonija da se okrene sadržajima sumnjivog kvaliteta, pronalazeći u njima idole koji nude iskrivljene estetske i etičke vrednosti. Gledajući seriju ,,Moja Generacija Z” imaće priliku da odrastaju uz vršnjake i promišljaju sopstvene poglede na svet ponekad tako što će se poistovetiti sa likovima iz serije, a nekad tako što će ih dovoditi u pitanje.

HL/Izvor: novosti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime