Home»Film»PA, LOGIČNO… Zlatna malina Donaldu Trampu… i najgorem Šerloku Holmsu ikada

PA, LOGIČNO… Zlatna malina Donaldu Trampu… i najgorem Šerloku Holmsu ikada

4
Shares
Pinterest Google+
donald trump fahrenheit 11/9/Photo: Youtube printscreen
Donald Trump Fahrenheit 11/9/Photo: Youtube printscreen

Američki predsednik Donald Tramp i komedija o Šerloku Holmsu dobili su “nagrade” za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini.

 

“Holmes & Watson”, u kojem glume Vil Ferel i Džon Si Rajli, najveći je “dobitnik”, sa osvojene četiri Zlatne maline, uključujući kategorije za najgori film i najgori rimejk, rip-off ili nastavak.

Rajli je proglašen najgorim sporednim glumcem u, kako je rekao osnivač nagrade Džon Vilson, “bezveznoj parodiji” klasične britanske detektivske priče.

Zlatna malina ili “Razzie”, nagrada je koja se dodeljuje za najgora filmska ostvarenja, a osnovana je 1980. kao suprotnost holivudskim Oskarima.

Tramp je osvojio Zlatnu malinu za najgoreg glumca za uloge u dva dokumentarna filma: “Death of a Nation” konzervativnog reditelja Dineša D’Suze i u “Fahrenheit 11/9” liberalnog Majkla Mura.

Savetnica Bijele kuće Kelien Konvej proglašena je najgorom sporednom glumicom zbog svog arhivskog snimka korišćenog u filmu “Fahrenheit 11/9”.

Melisa Mekarti je dobila Zlatnu malinu za najgoru glumicu za svoju ulogu u komediji “The Happytime Murders” kao i nagradu “Razzie Redeemer”, koja se svake godine dodeljuje onome ko se najbolje “iskupi” za prethodne glumačke grehe, za dramu “Can You Ever Forgive Me?” nominovanu za Oskara.

Film “Gotti” o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Džonu Gotiju ostao je bez nagrada uprkos tome što je imao šest nominacija.

Statua Zlatne maline košta oko pet dolara i u obliku je “maline veličine loptice za golf” koja se nalazi na rolni filma od 8 mm, a cela je obojena zlatnom bojom.

Naziv raspberry (malina) koristi se u izrazima u kojima se uskraćuje poštovanje, poput “blowing a raspberry”. Naime, u slengu ta fraza (blowing a raspberry ili blowing a strawberry) znači proizvoditi zvuk sličan ispuštanju gasova, s ciljem da se jedna ili više osoba ismeju.

Zlatna malina
Zlatna malina

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova Zlatne maline iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udruženje mogu učlaniti preko interneta.

HL/Izvor: Hina

Previous post

Rok i klasika na Kolarcu... Orkestar Muzikon svirao Queen, The Beatles, Led Zeppelin...

Next post

Šta li bi Majkl Džekson rekao... Ovakvu obradu "Billie Jean" verovatno još niste čuli

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *