Home»Pulse»Puls grada»Čajanka na Kalemegdanu za završnicu “Kineskog festivala svetla”

Čajanka na Kalemegdanu za završnicu “Kineskog festivala svetla”

4
Shares
Pinterest Google+
Kineski festival svetla/ Photo: AleX
Kineski festival svetla/ Photo: AleX

Balkanopolis, Centar za modernu Tradiciju, uz podršku Vlade Srbije i Kineske ambasade u Beogradu, organizovao je prvi “Kineski festival svetla” u Srbiji, izložbu kineskih lampiona na Kalemegdanu, kojom se prvi put zvanično proslavila Kineska Nova Godina u Srbiji.

Postavku je videlo više od 400.000 posetilaca, a snimak novogodišnjeg otvaranja festivala je u Kini gledalo 150 miliona ljudi.

Za kraj ovogodišnjeg izdanja festivala organizatori pozivaju posetioce na druženje uz kineske čajeve u nedelju 24. februara od 17:30 časova.

Kineski festival svetla/ Photo: AleX
Kineski festival svetla/ Photo: AleX

–  Balkanopolis Centar za Modernu Tradiciju zahvaljuje se svima koji su bili deo svetlosti kinesko-srpskog prijateljstva i pozivamo vas sve da dođete u nedelju, poslednjeg dana festivala, da se družimo i zgrejemo uz šolju kineskog čaja od 17:00 časova. Verujem da je Kineski festival svetla za ove tri sedmice uneo radost u naše živote i zagrejao srca svih koji su bili u prilici da ga dožive izbliza. Sa radošću možemo da najavimo još spektakularniji nastavak festivala za sledeću godinu – izjavio je inicijator i idejni tvorac festivala, Slobodan Trkulja.

Iskoristite još malo vremena da uživate u kineskim instalacijama koje je kreirala jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona – Zigong Haitjen iz Kine.

Svetlosne instalacije pod nazivom Panda, Godišnja Doba, Čudesni jelen, Šapat pingvina i mnoge druge će se na Kalemegdanu ugasiti 24. februara tačno u ponoć.

Previous post

Uhapšen pevač R. Keli, optužen za seksualno zlostavljanje devojčica

Next post

Devastation night... Zvanična satnica koncerta u novosadskoj Crnoj Kući

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *