Home»Life Story»KRA-LJI-CA… Baka Vajola ima 106 godina i kida bubnjeve kao devojčica

KRA-LJI-CA… Baka Vajola ima 106 godina i kida bubnjeve kao devojčica

5
Shares
Pinterest Google+
Vajola Smit/Photo: boredpanda.com
Vajola Smit/Photo: boredpanda.com

Vajola Smit ima 106 godina i svira bubnjeve! Baka muzičarka kaže da je umerena konzumacija vina zaslužna što je u poznim godinama vitalna i posvećena omiljenom instrumentu.

Vajola je rođena 29. novembra 1912. godine u Mount Kalvariju, a njeni roditelji imali su još devetoro dece. Njena cela porodica svirala je klavir, da bi 1920. godine njen otac oformio orkestar u kojem su svirali Vajola i njenih šest sestara.

Nakon što se preselila u Njujork, Vajola se pridružila bendu Hour of Charm Orkestra poznatijem kao – ženski orkestar. Njena sposobnost da čita note bila je takva da je kasnije svirala u NBC-jevom simfonijskom orkestru.

Vajola Smit/Photo: boredpanda.com
Vajola Smit/Photo: boredpanda.com

Kada je 1949. godine svirala na inauguraciji predsjednika Harija Trumana, Vajola je osnovala bend pod nazivom Viola and Her Seventeen Drums. Tih godina sarađivala je s nekim od najpoznatijih muzičara, a o njoj su pisali i brojne najugledinije novine i magazini.

Kada su je pitali koja je tajna njene dugovečnosti, Vajola je objasnila da je to svakodnevno vežbanje koje uključuje energično sviranje bubnjeva, ali i jedan mali trik koji joj je, kako kaže, pomogao da ostane u formi i zdrava.

Vajola Smit/Photo: boredpanda.com
Vajola Smit/Photo: boredpanda.com

– Pijem, ali umereno. Pili smo još kao deca, tata bi nam uvek za večeru donosio vino. I ja ga još uvek pijem – rekla je muzičarka.

Dodala je kako svakodnevna konzumacija vina produžava život bar za tri godine i naglasila da je crveno vino mnogo bolje od belog. Preporučuje jednu čašu dnevno, a ako ste mlađi možete i dve.

HL/Izvor: boredpanda.com

 

Previous post

Kit Ričards, zavisnik u duši: Lakše je skinuti se s heroina, nego ostaviti pušenje

Next post

Garažni heroji Stuttgart Online ponovo praše u Elektropioniru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *