Home»Muzika»ZAŠTO VOLIM THE CURE? Metal legenda Fil Anselmo posvetio autorski tekst mračnim goth velikanima

ZAŠTO VOLIM THE CURE? Metal legenda Fil Anselmo posvetio autorski tekst mračnim goth velikanima

5
Shares
Pinterest Google+
The Cure/ Photo: Promo (Exit)
The Cure/ Photo: Promo (Exit)

Imajući u vidu da je stigao do vrha muzičkog Olimpa sa legendarnim sastavom Pantera i nastavio da vlada metal scenom sa svojim drugim sastavom The Illegals, za Filipa Anselma ne bi se iz prve pogodilo da je ljubitelj mračnih, romantičnih goth himni britanskog benda The Cure.

Ipak, u autorskoj odi rok velikanima na popularnom portalu Louder, najžešća zvezda ovogodišnjeg Exita, Fil Anselmo nedavno je otkrio da je alternativno stvaralaštvo Roberta Smita, koji uz The Cure takođe stiže na tvrđavu u julu, esencijalni deo njegove kolekcije ploča.

Frontmen Pantere prvi put se sa sastavom The Cure susreo zahvaljujući prijatelju, a kao omiljene albume izdvaja dva izdanja sa početka njihove karijere – “Faith” i “Seventeen Seconds”, koje opisuje kao savršene večernje albume, sa mračnom i zavodljivom atmosferom.

Fil Anselmo/ Photo: Promo (Exit)
Fil Anselmo/ Photo: Promo (Exit)

– Izuzetno poštujem ovaj bend – piše Anselmo i dodaje: – Jedna od najimpresivnijih činjenica o The Cure jeste način na koji Robert Smit uspeva da dočara tu divnu atmosferu u svojim pesmama.

Postavlja se pitanje da li se može prepoznati uticaj ovih britanskih velikana u njegovoj muzici? Anselmo objašnjava da, iako se direktan uticaj ne čuje u pesmama koje je prethodnih godina objavljivao, poseduje dosta neobjavljene muzike sa ležernom i blagom atmosferom.

– Robert Smit me je itekako inspirisao jednostavnošću muzike i svojim zvukom. Njegove pesme su, rekao bih, romantične, u nedostatku bolje reči. Retko se nalaze numere koje imaju takav uticaj – priznaje Anselmo i zaključuje: – Neobično su lepe i definitivno imaju posebno mesto u mom srcu.

Petrovaradinsku tvrđavu na narednom izdanju EXIT festivala od 4. do 7. jula posetiće neka od najaktuelnijih imena, ali i žive legende svetske muzičke scene, među kojima su The Cure, rok bend o kome se trenutno najviše priča Greta Van Fleet, najčuveniji DJ svih vremena Carl Cox, ikona žestoke scene i nekadašnji frontmen Pantere, Fil Anselmo sa svojim bendom The Illegals, metal diva besprekornog vokala Tarja Turunen, kao i Dimitri Vegas & Like Mike, Paul Kalkbrenner, Lost Frequencies, Sofi Tukker, Tom Woker, 65daysofstatic, The Selecter, Whitechapel, Arcturus, Soilwork, Entombed A.D, Peter and the Test Tube Babies, Booze & Glory, Total Chaos, Das Ich i Atheist Rap, kao i mnoga druga velika imena koja će biti objavljena u narednim nedeljama.

Trenutno je u prodaji ograničeni kontigent kompleta EXIT karata po ceni od 6.490 dinara, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cenu. Cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 2.990 dinara za parter i 4.490 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Previous post

Noć divljih pesama u Jazz Bar Centru... a za to će se pobrinuti JuJu Hands i Boneshaker

Next post

Tri dana, devet bendova, 36 fotki... Bili smo na drugom HITH festivalu u URMUS-u...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *