DAVOR GOBAC: Da mi sin kaže da želi da se odseli u Irsku, rekao bih mu – odmah kreni da učiš irski

0
83
Psihomodo pop/Photo: facebook@PPopOfficial
Psihomodo pop/Photo: facebook@PPopOfficial

Prošle godine Davor Gobac je sa svojim Psihomodo Popom obeležio 35 godina muzičke karijere i 30 godina od izlaska prvog albuma, “Godina zmaja”. Ako njih pitate i ako njih slušate, jasno vam je da punk nije otišao nigde – još uvek je tu i – rastura.

I iste godine kad su proslavili 35 godina svog rokenrola, ekipa se pokupila i odletela preko bare da odradi prvu američku turneju.

– Bilo je ok, ali malo naporno. Svirali smo koncerte u Njujorku, Čikagu i Torontu i sva tri su bila uglavnom uspešna. Najviše su mi se svideli klubovi, studio u kojem smo snimili dve pjesme i oprema koja je vrhunska. S te profesionalne strane sve mi je bilo dosta dobro. Nije mi se svidelo što je sve to jako međusobno udaljeno, treba ti sto godina od jednog grada do drugog, a ni hrana mi nije odgovarala – kaže Gobac, dodajući da se nada da će još koji put zasvirati u Americi.

– Postoji još mnogo mesta na svetu gde bismo voleli da nastupamo. Na pamet mi sad pada Katmandu u Nepalu, kad sam bio tamo vidio sam jednu divnu binu. To bi bio dobar koncert – kaže Gobac.

 

Što se tiče koncerata kolega, i danas ih redovno ide na njih, a izdvaja prošlogodišnji nastup Nika Kejva na INmusicu.

– Teško mi je da kažem koji mi je bio najbolji koncert na kojem sam bio. Gledao sam The Stranglers u malom Domu sportova 1978., kad su snimili ‘No More Heroes’, to mi je bio odličan koncert. Ramonesi su također bili odlični 1990, Rodžer Voters iz Floyda… Ima ih puno – kaže muzičar.

Na pitanje kako komentariše prevlast hip hopa nad rokenrolom na regionalnoh sceni, Gobac kaže da nije istina da nema mladih bendova koji sviraju rock.

– Ima ih, i to prilično žestokih, samo se o njima ne piše. Hip hop kao mlađi muzički žanr ima i svoje mlađe sledbenike pa nije ni čudo da imaju procvat trenutno – kaže kratko.

Njegov sin Vili takođe se bavi rokenrolom, ali za profesiju je ipak izabrao glumu i trenutno je na Dramskoj akademiji.

– Da mi sin kaže da želi da ode u Irsku… Pa, rekao bih mu da bolje odmah nauči irski – kaže u svom stilu Gobac.

Kad smo kod politike, pevač kaže da ga ona baš ne zanima.

– Ne pratim je baš i nisam nešto oduševljen današnjom politikom. Nažalost, ona ima možda veći uticaj na moj život nego što bih ja želeo – zaključuje.

HL/Izvor: 100posto.hr

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime