Home»Muzika»Sjajan početak godine… EYOT otvara koncertnu sezonu turnejom po Švajcarskoj

Sjajan početak godine… EYOT otvara koncertnu sezonu turnejom po Švajcarskoj

6
Shares
Pinterest Google+
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević

Muzički sastav Eyot otvara sezonu 2019. godine turnejom u Švajcarskoj od 19. do 23. februara.

Prvog dana nastupiće u klubu Moods u Cirihu, koji je u ovom trenutku najznačajniji evropski džez klub, a ovaj koncert će biti snimljen za televizijski kanal Moods live.

Uslediće nastup u klubu Bee Flat u Bernu. Na ovim koncertima deliće binu sa britanskom grupom Get The Blessing, čiji su članovi bili gosti sastava Eyot u okviru Beogradskog džez festivala 2017. godine.

Ljubitelji džeza u gradu Nešatel na zapadu Švajcarske imaće priliku da ih čuju 21. februara, dok će narednog dana održati koncert u studiju drugog programa nacionalnog radija Švajcarske.

Petodnevnu turneju muzički sastav Eyot završava nastupom u Lozani 23. februara.

– Ova turneja svakako spada u naša najveća dostignuća i 2019. nije mogla bolje da počne. Dugo smo čekali nastup u klubu Moods i njemu se posebno radujemo. – kaže Dejan Ilijić, pijanista i frontmen grupe.

Photo: Promo
Photo: Promo

Niški Eyot, bend izvan svih žanrovskih ograničenja na našoj muzičkoj sceni, postigao je ono najteže: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu.

Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji.

Previous post

Retko svirane pesme... Gile i Magic Bush 8. marta u Dorćol Platzu

Next post

"Ibar vodo" na njihov način... Bend Bluz Mašina objavio novi spot

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.