“Ibar vodo” na njihov način… Bend Bluz Mašina objavio novi spot

0
153
Oglasi
Bluz Mašina/ Photo: Promo
Bluz Mašina/ Photo: Promo

Beogradski bluz/rok bend Bluz Mašina objavio je video za pesmu “Ibar vodo” koja će se naći na predstojećem albumu čiji se pojavljivanje na tržištu očekuje uskoro. 

“Ibar vodo” jedina je obrada sa drugog autorskog albuma Bluz Mašine koji je spreman ali je bend zbog personalnih promena morao njegovo objavljivanje da odloži do proleća:

– Po reakcijama sa naših koncerata znamo da publika željno iščekuje ovaj album – kaže Ivan Milenković, frontmen benda.

Ivan Milenković / Photo: Promo
Ivan Milenković / Photo: Promo

Kompoziciju “Ibar vodo” snimio je i producirao Sale Otašević u studiju Mašina 23 a vokalni ko-producent bio je Vladimir Janković Jet. Kao specijani gost u pesmi pojavljuje se Nikola Inić Inke (pocket trumpet).

– Spojili smo ono što nam leži… Mi smo domaći bluz i rok bend. To je muzika koja je došla sa zapada, a “Ibar vodo” je naš bluz koji samo mi iz ovih krajeva možemo da osetimo i razumemo na pravi način – kaže Ivan i dodaje da je ova pesma nastala vrlo spontano, bez velikog planiranja:
– To je nešto što se nalazi u svima nama koji smo rođeni i živimo na Balkanu. I Dragiša Nedović koji je napisao ovu pesmu je bio pod uticajima onih koji su bili pre njega. Na sličan način mi sa našim izrazom, nastavljamo tu vremensku vertikalu, prenosimo nasleđe dalje, najbolje što znamo i umemo.

Bluz Mašina/ Photo: Promo
Bluz Mašina/ Photo: Promo

Spot za pesmu snimio je Bojan Stevanović  (Kan i Lingus studio), a montažu i režiju potpisuje Voxel Multimedia.

– Trudili smo se da na jedan sveden način dočaramo atmosferu iz same pesme – poručuju iz benda uz zahvalnost Bojanu Stevanoviću na produkciji, jer  “trebalo je snimati po tom minusu…”

Bend Bluz Mašina za 2019. godinu ima u planu i dosta koncertnih aktivnosti kojima će promovisati novo izdanje.

U narednom peridu možete ih videti 23. februara u klubu Vox, 22. marta su u klubu KB Požarevac, 29. marta u GKC Užice, a dan kasnije nastupaju u Bajinoj Bašti.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime