Home»Film»Dikaprio i Skorseze u novoj seriji zajedno okreću jednu od najmračnijih stranica 19. veka…

Dikaprio i Skorseze u novoj seriji zajedno okreću jednu od najmračnijih stranica 19. veka…

3
Shares
Pinterest Google+

Čuveni režiser Martin Skorseze i glumac Leonardo Dikaprio pripremaju novu triler seriju “The Devil in the White City”, adaptaciju bestselera Erika Larsona “The Devil in the White City: Murder, Magic and Madness at the Fair That Changed America”.

Naravno, za režiju će biti zadužen Skorseze koji će sa Dikaprijom biti i izvršni producent na projektu.

Knjiga prati istinitu priču o dvojici muškaraca, arhitekti i serijskom ubici, čije sudbine postaju povezane zahvaljujući svetskom sajmu u Čikagu 1893. godine.

Svaki od njih na svoj način predstavlja američku genijalnost na početku 20. veka: Daniel H. Burnham, briljantni arhitekta čiji je cilj da ostavi svoj pečat u svetu i Henri H. Holms, harizmatični lekar, prevarant, bigamista i serijski ubica, koji je podigao hotel “Dvorac ubistva” nedaleko od sajma.

U hotelu se nalazila gasna komora i krematorijum u koji je mamio a onda mučio i ubijao mlade žene, a pretpostavlja se da ih je bilo između 27 i 200.

Leonardo Dikaprio i Martin Skorseze/ Photo: imdb.com
Leonardo Dikaprio i Martin Skorseze/ Photo: imdb.com

Projekt je bio u razvoju u raznim studijima od 2003. godine. Prvo u Warner Brosu, pre nego što se preselio u Paramount, ali je studio odustao prvo 2004. pa onda i 2007. godine, s obzirom na to da je razdoblje u kome je smeštena radnja filma predstavljalo finansijski izazov.

U jednom trenutku, Tom Kruz je trebalo da glumi i bude producent, a kasnije je Ketrin Bigelo trebalo da potpisuje režiju i produkciju. Tek je 2010. godine Leonardo Dikaprio, fasciniran temom, preuzeo prava.

Adaptacija je primarno zamišljena u formi filma. Pripreme su počele 2016. godine, ali su se planovi promenili jer je prava otkupio američki pretplatnički servis Hulu.

Na kraju, konačno je potvrđeno da će produkcijska kuća Paramount biti zadužena za sveobuhvatnu produkciju za Hulu.

Osim Skorsezija i Dikaprija, izvršni producenti će biti Stejsi Šer, Rik Jorn, Ema Koskof i Dženifer Dejvison.

Izvor: bosonoga.com

Previous post

DRAGA SAVETA... UPS, NIK KEJV... Slavni muzičar dobio pismo od 10-godišnjeg dečaka i ovako na njega odgovorio...

Next post

Tribute Depeche Mode by GIFT... 23. februara u SubBeernom Centru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *