Home»Muzika»TREĆE VEČE HITH FESTA… She Loves Pablo, Muzika poludelih i Bednici 17. februara u Udruženju rok muzičara Srbije

TREĆE VEČE HITH FESTA… She Loves Pablo, Muzika poludelih i Bednici 17. februara u Udruženju rok muzičara Srbije

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Drugi Holidays In The Hram (HITH) festival traje od 15. do 17. februara 2019. godine u Udruženju rok muzičara Srbije, a treće večeri nastupiće bendovi: She Loves Pablo (Zagreb), Muzika poludelih (Vrbas) i Bednici (Beograd).

She Loves Pablo/ Photo: Facebook @SheLovesPablo
She Loves Pablo/ Photo: Facebook @SheLovesPablo

She Loves Pablo je stoner/groove rock bend iz Zagreba, koji je počeo sa radom krajem 2005. godine. Prve nastupe imali su u svom gradu i okolini, da bi se ubrzo ušunjali na domaću stoner scenu na velika vrata, uz bendove kao što su Ruiz, Cojones, Stonebride, Umor, Toro… što je uveliko olakšala i nezavisna izdavačka kuća Sonic Doom Records.

Njihovo drugo izdanje,  EP “Country Home” iz 2006. godine, donelo je nešto radiofoničniji zvuk. Posle promena u postavi, bend u sopstvenom izdanju 2009. godine objavljuje album prveenac pod nazivom “Mother Of All” na kome se našlo 10 pesama iz svih razdoblja benda.

Početkom 2011. snimili su novi singl i objavili prvi video spot. U narednom period završili su, a u januaru 2013. i objavili drugi studijski album “Burn and Levitate”. Posle tri godine i mnoštva live nastupa, bend je objavio još jedan album – “Try Mandarin”.

Tokom godina She loves Pablo imao je zadovoljstvo i čast da deli binu sa bendovima kao što su Clutch, Karma to burn, Colour haze…

Bend čine: Domagoj Šimek (vokal, gitara), Dimitrije Đokić (bek vokal, gitara, sint) Leonard Klaić (bubanj) i  Hrvoje Jelen (bas).

Muzika poludelih/ Photo: Facebook @muzika.poludelih
Muzika poludelih/ Photo: Facebook @muzika.poludelih

Muzika poludelih je hardcore /punk /Oi bend iz Vrbasa. Nastali su 1997. godine, kada su objavili i svoj prvi album “Definicija bolesti”.

Za razliku od ovog izdanja koje je na srpskom jeziku, već na drugom albumu “My Unity” (2003) opredelili su se za pesme na engleskom.

Do danas su objavili još pet studijskih albuma: “Hardcore Force” (2005), “The Beast Is Back” (2009), “Ulice su mrtve” (2012), “Brothers” (2013) i “The Pride and the Glory” (2015).

Bend čine: Đakon (vokal),  Nemanja Pavkov (gitara), Kolja Kovač (bubanj) i Mane Gluvajić (bas).

Bednici/ Photo: Jovan Mihajlović
Bednici/ Photo: Jovan Mihajlović

Bednici su nastali krajem 2017. godine kao tročlani sastav i do sada su imali jednu promenu u postavi. U pitanju je bend koji je sastavljen od članova mlađih od 18 godina, pa kao takvi predstavljaju dolazeću rokenrol generaciju. Konstantno rade na autorskom materijalu i spremaju album prvenac.

Previous post

"Najveći mali fank orkestar na svetu" dolazi u Niš... Legendarni saksofonista Maseo Parker otvara Nišville

Next post

KAD SMO VEĆ KOD TOGA DA JE SVE NA PRODAJU... Poslušajte dosad neobjavljenu pesmu Toma Petija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *