Home»Muzika»DRUGO VEČE HITH FESTA… Brat, Vrane Kamene i Veto 16. februara u Udruženju rok muzičara Srbije

DRUGO VEČE HITH FESTA… Brat, Vrane Kamene i Veto 16. februara u Udruženju rok muzičara Srbije

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Drugi Holidays In The Hram (HITH) festival održaće se od 15. do 17. februara 2019. godine u Udruženju rok muzičara Srbije, a druge večeri, u okviru koje će biti održana i manifestacija Headlinera – Book & Roll Open Day, nastupiće bendovi: Brat (Užice), Vrane Kamene (Beograd) i Veto (Beograd).

Brat/ Photo: AleX
Brat/ Photo: AleX

Brat dolazi iz Užica, a bend su osnovala tri školska druga 2014. godine. Nastupali su na velikom broju festivala u zemlji i regionu.

Od značajnijih nastupa beleže finale 50. jubilarne Zaječarske Gitarijade, polufinale Demofesta u Banjaluci, kao i učestvovanje na festivalima HillsUp, Park fest, Rock in Niš…

Grupa Brat je 2018. godine objavila album “Imamo li problem” za izdavačku kuću Nocturne media-Hardwired magazin i uveliko radi na promociji po regionu.

Album je naišao na odlične kritike kod publike i neki portali su ga uvrstili u pet najboljih regionalnih albuma za 2018. godinu.

Elipu benda Brat čine: Ivan Radović (vokal), Žarko Jovanovic (gitara), Luka Jelisavčić (bubnjevi), Nemanja Ilić (gitara) i Srećko Borčić (bass).

Vrane kamene/Photo: facebook@Official profile at VRANE KAMENE
Vrane kamene/Photo: [email protected] profile at VRANE KAMENE

Vrane kamene je dobro poznat bend domaćim ali i regionalnim ljubiteljima rock zvuka. Proglašeni su za jedan od tri najbolja srpska demo benda za 2014. godinu u okviru Bunt rok festivala (RTS i Radio 202).

Osvajači su titule u kategoriji “Najbolji debi album” (2015, Radio 202), vicešampioni u kategoriji “Singl godine” (2016, Radio 202), osvajači titule u kategoriji “Singl godine” (2017,Radio 202) i prvog Kupa radija 202.

Njihov aktuelni singl “Goddesses bones-Gods and horns” trenutno se nalazi u Top 8 najslušanijih singlova (2018, Radio 202).

Učesnici su mnogobrojnih manifestacija i festivala kako zabavnog, tako i humanitarnog karaktera. Beogradski alternativni garažni rock bend, koji trenutno nastupa kao četvorka, čine: Aleksandar Pejičić (vokal, gitara), Miloš Denić (solo gitara), Ivan Mizdrak (bas gitara) i Aleksandar Todosijević (bubanj).

Do sada su snimili album “Svih ovih godina” (Lampshade media records), a novi album “Bezumlje i mrak” treba uskoro da se pojavi na tržištu.

Veto je mladi trio iz Beograda. Repertoar im je uglavnom sastavljen od stranih blues rock i hard rock pesama, a nedavno u počeli da se bave i autorskim radom.

Previous post

OZI OPET MOŽE DA DIŠE SAMOSTALNO... Legendarni pevač oporavlja se od teškog oblika gripa zbog kojeg je prekinuo turneju

Next post

"Abažur"... Novi video singl kragujevačkog benda Špajz... Čekamo album...

0

  1. Мina
    17/02/2019 at 4:05 pm — Reply

    Vrane izdominirale!!! Ja sam oduševljena,a pevač je wow ❤❤❤ ^^^^

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *