Home»Muzika»Homeland»Trigger je sada The Trigger, a njihov prvenac na engleskom objaviće Massacre Records

Trigger je sada The Trigger, a njihov prvenac na engleskom objaviće Massacre Records

4
Shares
Pinterest Google+
Trigger/ Photo: Facebook @bandtrigger (Aleksandar Stojković)
Trigger/ Photo: Facebook @bandtrigger (Aleksandar Stojković)

The Trigger i renomirani nemački izdavač Massacre Records potpisali su ugovor za objavljivanje novog albuma pa će se beogradska metal petorka uskoro naći u društvu bendova Sinister, Crystal Ball, Atrocity, Dark Millenium, Thornbridge i 69 Chambers.

Massacre Records je poznat publici kao izdavač koji već skoro trideset godina aktivno promoviše metal i hard rok muziku i stajao iza imena kao što su King Diamond, Pretty Maids, Theatre of Tragedy, Atrocity, Pink Cream 69, HateSphere, Crematory, Kittie, Disbelief…

Bend Trigger je još prethodne godine objavio da je završeno snimanje svog prvog izdanja na engleskom jeziku. Posle pregovora sa više izdavača, dogovor je postignut sa Massacre Recordsom.

Istovremeno je došlo do male izmene u originalnom imenu benda Trigger, kojem je dodato “The” i sada glasi The Trigger.

Ekipa se odlučila na ovaj korak da bi se izbegle potencijalne pravne i tehničke komplikacije zbog postojanja istoimenog benda u nekoj drugoj državi i nadalje će raditi pod ovim imenom.

The Trigger/ Photo: Promo
The Trigger/ Photo: Promo

Novo izdanje The Triggera će sa autorske strane istovremeno biti i presek njihovog dosadašnjeg rada. Na albumu će se naći neke od pesama poznate fanovima, ali sada u drugačijem aranžmanu i na engleskom jeziku.

– Ugovor sa Massacre Records nam zaista otvara mnoga vrata. Kada ste sa ovih prostora, jako je teško doći do strane publike, medija ili radio stanica, bez obzira koliko ste dobri u onome što radite, jer je konkurencija ogromna. Potrudili smo se da ne izdamo za jako malog izdavača, već za nekoga ko je dovoljno veliko ime da može da nam pomogne da se adekvatno predstavimo novim fanovima i da više nastupamo preko. Za sada je saradnja  sa izdavačem odlična i veoma smo zavodovoljni! Zaista smo ponosni što im se naš materijal dopao, što veruju u nas i što su se odlučili da nas potpišu, iako znaju da ćemo biti potpuno novo ime na evropskoj i svetskoj metal sceni – izjavila je Milena Branković, frontmen benda.

The Trigger su do sada objavili tri albuma na srpskom jeziku. Iako se zvuk benda tokom vremena menjao, prepoznatljivi elementi su mešanje agresivnih gitarskih rifova sa elementima drugih muzičkih žanrova i jedinstveni ženski vokal.

Bend je tokom više od deset godina svog postojanja dobio više priznanja i nagrada, a albumi su dobili jednoglasne pozitivne kritike.

Prvenac na engleskom jeziku, “The Time of Miracles”, očekujemo u prvoj polovini 2019. godine.

Previous post

Whitesnake objavili novu stvar, album stiže u maju... taman pred Gitarijadu...

Next post

"USKORO" JE SADA... Stigao novi album benda Kanda, Kodža i Nebojša

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *