Home»Muzika»Kekin bez Piva u Beogradu… Koncertna promocija albuma “Kuća bez krova” 4. aprila u DOB-u

Kekin bez Piva u Beogradu… Koncertna promocija albuma “Kuća bez krova” 4. aprila u DOB-u

4
Shares
Pinterest Google+
Mile Kekin/ Photo Roberto Pavić
Mile Kekin/ Photo Roberto Pavić

Mile Kekin, koncertom 4. aprila u Amerikani Doma omladine Beograda, promovisaće svoj novi samostalni album “Kuća bez krova”, sa koga su do sada objavljeni video singlovi “Reno 4” , “Atlas”, “Takav par”, “Atlantida” i “Samo moja “.

– Jedva čekam da dokažem da te pesme još lepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na “Kući bez krova”, sviram pesme sa tog albuma, kao i sa prošlog “U dva oka” (2001) – najavljuje Mile.

Na albumu “Kuća bez krova” (Menart) Kekin je, pod palicom producenata Denisa Mujadžića Denikena, snimio deset autorskih i delom autobiografskih pesama koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog pank rok benda Hladno pivo.

– Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu, ali svaki čovek, pa i mi muzikanti, ima potrebu izaći iz ustaljenih šema. Osim toga u bendu se radi uvek o kompromisu ukusa a ovde je sve bilo po mome. Na “Kući bez krova” sam jako pazio da budem dosledan prvobitnoj ideji da napravim američki široki album ceste i naravno da zvuči drugačije od Hladnog piva inače ne bi imao smisla. Tematski i lirski je drugačiji, manje je besan i pesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego hladnopivovske – objašnjava Mile.

Album “Kuća bez krova” Mile je zamislio kao svirani film s deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega.

– Počinje naslovnom “Kućom bez krova” u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom “Atlantida”, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao – na pesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osetio nešto “dobronamerno, primereno i pozitivno”, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike – ističe Mile.

Članovi Miletovog benda na beogradskom koncertu biće: Danko Krznarić (gitare, klavijature, perkusije i prateći vokali), Marko Bregant (gitare, prateći vokali), Andrija Lazo (harmonika, prateći vokali) i Neven Jurić (bas gitara, prateći vokali).

Ulaznica za koncert Mileta Kekina košta 800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno ma prodajnim mestima Ticket Visiona.

Od 1. marta cena ulaznice će biti 1.000 dinara, a od 25. marta 1.200 dinara.

Previous post

"RETKO, ALI VAŽNO!"... Humanitarni koncert povodom Međunarodnog dana retkih bolesti

Next post

Dok čekamo "Brod budala" poslušajte novi singl Ramba Amadeusa

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *