Pearl Jam su ovogodišnji ambasadori Record Store Day-a

0
31

 

Pearl Jam/Photo:  facebook@PearJam
Pearl Jam/Photo: facebook@PearJam

Ovogodišnji Record Store Day(Dan prodavnica ploča) u svetu se obeležava 13. aprila, a kao ambasadori ovog popularnog muzičkog događaja za ovu godinu odabrani su Pearl Jam.

Polaskani titulom, grunge heruji ne skrivaju oduševljene i ističu kako su prodavnice ploča neizmerno važne:

– Nezavisne prodavnice ploča mi jako puno znače, i to još od kad sam imao 12 godina – izjavio je gitarista Majk Mekrejdi  – I pre nego što sam znao šta se sve prodaje unutra imao sam nekakav osećaj da se tamo ostvaruju snovi, kao da su neka zemlja čuda u kojoj možemo puno toga da otkrijemo… i još uvek je tako.

On je zaljubljenicima u muziku i poloče poručio:

– Svaki put kad možete, podržite nezavisnu prodavnicu ploča. One čine dobar deo današnjeg društva. Ako volite muziku, važno je da znate gde je možete naći. A pomoći ćete i ljudima koji tamo rade, to je takođe važno.

– Na neki način treba da uložite komadić sebe dok tražite ono što želite; usput možete i da porazgovarate s ljudima. Nekad sam morao da razgovaram s ljudima kako bih saznao koji je bio prvi album grupe Aerosmith. To je mesto za učenje. To je mesto za zabavu. I to je mesto na kome možete da otkrije novu muziku.

Pearl Jam su, inače, navodno negde u sredini procesa snimanja novog albuma. Detalji se još ne znaju, a novo studijsko izdanje trebalo bi da bude objavljeno ove godine. Poslednji album, “Lightning Bolt” objavljen je 2013.

– Snimićemo novi album, i otprilike smo u sredini procesa – izjavio je gitarista Stoun Gosar.

Kolega iz benda, Džef Ament se nadovezao: – Bili smo (u studiju) već četiri-pet puta u poslednjih nekoliko godina i imamo hrpu nedovršenih stvari.

HL/Izvor: mixer.hr

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime