Home»Muzika»Hoćete li da provedete Dan zaljubljenih sa Dimitrijem Dimitrijevićem…?

Hoćete li da provedete Dan zaljubljenih sa Dimitrijem Dimitrijevićem…?

4
Shares
Pinterest Google+
Dimitrije Dimitrijević/Photo: facebook@dimitrijedimitrijevic992
Dimitrije Dimitrijević/Photo: [email protected]

Ma ne, nismo odlepili zbog praznika ljubavi, kao neki u našem okruženju, već vam samo predstavljamo projekat “Dimitrije Dimitrijević”, kantautorski poduhvat Dimitrija Simovića, basiste i pevača grupe Igralom. I njegovu svirku 14. februara u Strogom Centru, zajedno sa Sarom Renar, Danilom Lukovićem i Boškom Miljuškovićem.

“Dimitrije Dimitrijević” nastao je 2017. godine kao avantura od 24 sata, zvučno zabeležena na EP izdanju “Južno”, u studiju art kolektiva Moskau. A dva meseca kasnije, tu je snimljen i EP “Ponestaće”.

Zamisli koje su se na tim trakama našle, podstakle su ideju live izvedbe tih pesama, kao stalno promenljivih, s obzirom na promenu ekipa koje s Dimitrijem nastupaju.

S obzirom na to da je reč o kantautorskom projekatu, muzičari koji doprinose razvoju pesama su svaki put u drugačijoj konstelaciji; Dimitrije je do sada nastupao sa Sarom Renar, Vedranom Peternelom, Ivanom Grobenskim, Milošem Vojvodićem, Milicom Rašić, Silviom Bočićem, Hrvojem Klemenčićem, Viktorom Slamnigom, Željkom Ljubićem, Makom Murtićem, Lukom Čapetom, Nenadom Kovačićem, Pavlom Bojanićem… a muzički raspon je vrlo širok, od trip hopa, bluza, synth popa, jazza, funka, elektronike, RnB, ambientala i, kako sam Dimitrije kaže, “još svašta nešto”.

Upravo takav repertoar, uz još neka iznenađenja, izvešće beogradski kantautor uz svoju sjajnu ekipu na Dan zaljubljenih u Strogom centru.

I sada više pitanje iz naslova ovog teksta ne zvuči više toliko besmisleno, zar ne?

 

Previous post

I hologram Frenka Zape uskoro na turneji... a nama se i dalje čini da je sve to malo bolesno...

Next post

Opasna ekipa se okuplja na Tvrđavi... EXIT objavio žestoka gitarska pojačanja za Explosive Stage

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *