Home»Muzika»Cannibal Mosquitos održali koncert u Svilajncu… Ekscentrični Francuzi oduševili fanove u Lobi baru

Cannibal Mosquitos održali koncert u Svilajncu… Ekscentrični Francuzi oduševili fanove u Lobi baru

6
Shares
Pinterest Google+
Cannibal Mosquitos/ Photo: Promo
Cannibal Mosquitos/ Photo: Promo

Prošlog vikenda u Svilajncu održan je rok jednog od najboljih evropskih surf-pank bendova – francuskog Cannibal Mosquitos.

Bend se trenutno nalazi na evropskoj turneji, a koncert u Svilajncu im je bio jedini u našoj zemlji. Domaćini i podrška bila je ekipa mladog lokalnog metal benda Radiation Roulette.

Pomenuto dešavanje odigralo se u Lobi baru u okviru projekta “Ni korak Nazad” koji je pod pokroviteljstvom  Opštine Svilajnac, u organizaciji  udruženja “Rođen Negde Dole”.

Radiation Roulette/ Photo: Promo
Radiation Roulette/ Photo: Promo

Prvi je svoje mesto na bini zauzeo Radiation Roulette koji je prisutnima odsvirao blok bučnih i brzih pesama. Za svoju muziku kažu da je spoj death/thrasha.

Bend je oformljen 2018. godine, bave se autorskim radom, ali sviraju i covere najvećih death i thrash metal hitova.

Radiation Roulette predvode iskusni solo gitarista Goran Pavlović i bubnjar Matić dok su druga dva člana osveženje na lokalnoj rok sceni – mladi basista i vokal Luka i njegov vršnjak ritam gitarista Bobby.

Svirali su 30 minuta i dobro zagrejali publiku, koja je u velikom broju došla na koncert.

Odmah za njima, na binu su izašla tri momka iz okoline Liona, u narandžastim odelima (francuska vojska ih nosi na vojnim aerodromima) i homemade maskama.

Cannibal Mosquitos su supergrupa čiji članovi istovremeno sviraju u više bendova. Počeli su sa radom 2010. godine i do sada su objavili tri albuma i nekoliko EP-a i singlova.

Ekscentrični, žestoki, uvežbani do perfekcije… Njihov surf – rok definitivno je oduševio prisutne svilajnčane.

Na repertoaru su bili prepoznatljivi rifovi i teme iz filmova i starih tv-serija , obrade poznatih  rokenrol i surf pesama.

Dok sviraju, na dva monitora smeštena na bini prikazuju se skečevi iz starih filmova, a ton koji se čuje deo je dobro osmišljenog performansa benda.

Atmosfera na koncertu je bila odlična uz đuskanje i ples raspoložene publike. Svirali su “Rumble” Linka Wraya, Dick Daleovu pesmu “Miserlou”, meksičku tradicionalnu “La Cucaracha” i mnoge druge. Francuzi su uz dva bisa, svirali skoro sat i po vremena.

Važno je reći da su Cannibal Mosquitos peti bend iz zemlje galskih petlova koji je svirao u Svilajncu, a ovo je bio jedan od najboljih koncerata do sada održanih u gradu na Resavi uz maksimalnu medijsku podršku lokalnog TV- CENTRA.

 Mihajlo Marković

Previous post

Besne Gliste 22. februara u DOB-u... Koncertna promocija albuma "Mehanizam"

Next post

Đavolski Dan zaljubljenih u Beogradu uz Nena Belana & Fiumens

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *