Home»Muzika»Prvi Montenegro Beer Fest od 18. do 28. jula na Cetinju

Prvi Montenegro Beer Fest od 18. do 28. jula na Cetinju

4
Shares
Pinterest Google+

Belgrade Beer Fest, grad Cetinje i Beogradska kulturna mreža najavljuju prvi Montenegro Beer Fest, koji će biti održan od 18. do 28. jula na Cetinju. Radi se o višednevnom festivalu popularne muzike, kulture, gastronomije, druženja i uživanja sa prijateljima i porodicom u crnogorskoj prestonici čiji će trgovi, ulice i parkovi postati mesto dobre zabave.

Gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Kašćelan na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao je da veruje da će ova manifestacija doprineti turističkoj i kulturnoj promociji Cetinja i Crne Gore, ali i novom pozicioniranju grada kao mesta koje nudi raznovrsne zabavne, kulturne, gastronomske i sportske sadržaje u toku cele godine.

– U tom nastojanju, kao prirodni partneri i saradnici, nametnuli su se Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Beogradska kulturna mreža, koja već 16 godina u Beogradu uspešno organizuje Beer Fest, pod čijim brendom će biti organizovan i prvi Montenegro Beer Fest – istakao je Kašćelan.

Prema njegovim rečima, podrška organizaciji ovakvog festivala deo je sveukupnih napora gradske uprave da podigne turističku ponudu Cetinja na viši nivo, ali i da, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, doprinese kvalitetnijoj ponudi Crne Gore u toku letnje sezone.

Konferencija za medije na Cetinju/ Photo: Promo
Konferencija za medije na Cetinju/ Photo: Promo

– Posebna vrednost, koja nas je dodatno osnažila u nameri da Montenegro Beer Fest bude organizovan na Cetinju, jeste da ovaj tip manifestacije nije usmeren samo ka jednoj ciljnoj grupi, već nudi pažljivo birane sadržaje namenjene svim starosnim dobima. Inkluzivan je u smislu objedinjavanja ugostiteljsko-turističkih usluga i ponude lokalnih proizvođača i konačno, promoviše proaktivnu zaštitu životne sredine – poručio je gradonačelnik Kašćelan.

Direktor marketinga Beogradskog Beer Festa, Aleksandar Srdić rekao je da taj festival slovi za najposećeniji te vrste u jugoistočnoj Evropi, sa 16 godina uspešnog trajanja i 8,5 miliona posetilaca, kao i da je namera da Montenegro Beer Fest postane tradicionalna manifestacija.

– U prethodnih 16 godina dobili smo mnogo poziva iz Crne Gore povodom organizovanja Beer Festa, ali smo u ovome sa Cetinja prepoznali iskrenost. Cetinje ima veliki festivalski potencijal i nakon prve posete odmah se rodila ideja kako bi manifestacija trebalo da izgleda – izjavio je Srdić.

On je saopštio da će festivalski prostor činiti sedam zona sa različitim programskim sadržajima i gastronomskom ponudom.

– Jedna zona će biti posvećena isključivo muzičkom programu sa velikom ponudom piva. Imaćemo zonu namenjenu promovisanju klasične muzike, ali i društveno odgovornu zonu – rekao je Srdić, navodeći da se namera gradskih vlasti o novoj turističkoj ponudi Cetinja poklopila sa vizijom organizatora festivala.

Previous post

PARANOJA U DANSKOJ... Sklonili voštanu figuru Majkla Džeksona iz tržnog centra zbog žalbi roditelja

Next post

Zvanično potvrđeno... Whitesnake stiže u Zaječar na 53. Gitarijadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *